'Onlar bilmezler bu yolu niye öptüğümü'

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından başlatılan 'Adalet Yürüyüşü' devam ediyor. Bir sonraki il merkezi olan Bolu'ya 48 kilometre kaldı.

'Onlar bilmezler bu yolu niye öptüğümü'
  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla başlatılan ‘Adalet Yürüyüşü’ dokuzuncu gününde devam ediyor.

Bolu’nun Gerede ilçesi geçilerek Ibrıcak Köyü yol hizasından başlayan yürüyüşün bugünkü etabında 19 kilometre katedilmesi hedefleniyor.

Yürüyüşün öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu milletvekilleriyle birlikte basın açıklaması düzenledi.

adaletYürüyüşü destekleyen herkese teşekkürlerini ileten Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu’nun avukatlarının Anayasa Mahkemesi’ne itirazlarını yapacaklarını hatırlattı.
adalet2Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’nin ‘Adalet Yürüyüşü’nün ‘Hayır’ bloğunu ayakta tutmak için yapıldığı eleştirilerine cevap veren Kılıçdaroğlu “Adalet yürüyüşü içinde ‘o onu dedi bu bunu yaptı’ya odaklanmamak gerekiyor. Sayın Destici istediğini söyleyebilir”dedi.

boke1

‘BU BİR DEMOKRASİ YOLCULUĞUDUR’  

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, ‘Adalet Yürüyüşü’nün dokuzuncu gününü değerlendirdi. Yürüyüşü, “Seksen milyon için adım adım adaletin birlikte büyüdüğü bir yürüyüş” olarak tanımlayan Böke şunları aktardı: “Değişim ve demokrasi bireyi toplumsal olarak dahil ederse gerçekleşir. Hem adalet hem demokrasi bireyin demokratik haklarını kullanma talebiyle başlar ve bireyin toplumun parçası olmasıyla ortaya çıkar. Bu yürüyüş bu açıdan büyük bir demokrasi yolculuğudur. Herkesi yürüyüşe bekliyorum.”

yol12‘ONLAR BİLMEZLER BU YOLU NİYE ÖPTÜĞÜMÜ’

İstanbul’dan ‘Adalet Yürüyüşü’ne katılan muhasebeci İsmail Sever yürüyüşe Bolu’nun Yeniçağa ilçesinde başladı. Sever, “Yürüyüşe katıldığım ilk yerde yeri öpüp alnıma koydum” diyerek şöyle devam etti: “Onlar bilmezler bu yolu niye öptüğümü. Bu yol hakikat yolu, mazlumların, insanlığın yoludur. Bu yol hakikate doğru giden adalet için yola çıkmış canların basıp geçeceği yol olduğu için öptüm.”

CHP Mudanya İlçe örgütü kafilesi güzergah üzerinde Kılıçdaroğlu'nu müzik grubu eşliğinde karşıladı.

CHP Mudanya ilçe örgütü kafilesi Gerede güzergâhı üzerinde Kılıçdaroğlu’nu müzik grubu eşliğinde karşıladı.

‘BABACIĞIM DEVAM ET, SAKIN BIRAKMA’

15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında Boğaziçi Köprüsü’nde tutuklanan asker Selahattin Kılıç’ın babası Veysel Kılıç da yeniden ‘Adalet Yürüyüşü’ne katıldı.

Veysel Kılıç (solda), sağlık sorunları olmadığı sürece yürüyüşe devam edeceğini söyledi.

Veysel Kılıç (solda), sağlık sorunları olmadığı sürece yürüyüşe devam edeceğini söyledi.

Sağlık sorunu yaşamadığı sürece yürüyüşe devam edeceğini söyleyen Kılıç, oğlunun iddianamesinin hazırlanmasını istiyor.

“Mahkeme aslında mahkeme değil ama umudumu koruyorum” diyen baba şunları aktardı: “Demokratik yoldan hakkımı aramaya devam edeceğim, seçim sandığı gelsin önüme o şekilde çalışacağım. Onları sandığa gömmek niyetindeyim. Oğlum beni hapishanede izlemiş ‘Babacığım devam et, sakın bırakma’ dedi. ‘Bir kamera önüne geldiğinde bana el salla’ dedi. Hepsi için yürümeye devam edeceğim.”

veto2

1983 yılında Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili adayıyken dönemin darbe lideri Kenan Evren tarafından veto edildiğini söyleyen Yüksel İçbilen, “O zaman da adalet yoktu şimdi de yok” diyor. / Duvar

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2017, 12:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER