Pervin Buldan: 'HDP’nin durduğu yer nettir'

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan HDP Grup Toplantısı'nda en büyük demokrasi reformunu halkın gerçekleştireceğini ifade etti ve "İnanın anneler her şey muhteşem olacak" dedi.

Pervin Buldan: 'HDP’nin durduğu yer nettir'
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında seçim gündemini ele alırken iktidarı “FETÖ’den iyi ders almışlar” diyerek eleştirdi.


Buldan’ın konuşmasından satır başları:

Bu hafta Kayıplar Haftası. Kayıpların akıbeti ortaya çıkmadıkça ve failler yargılanmadığı sürece gelip geçecek tüm iktidarlar faillerin koruyucusu olacaktır. Tüm failler yargılanıncaya kadar bu mücadele sürecek.

Bu ülkede bütün sorunların kaynağı hak hukuk ve adaletin olmayışıdır. Keyfi bir yönetim yaşıyoruz. İmralı’daki tecridin tüm Türkiye’ye yayıldığını görüyoruz. Top yekün tecrit altındayız. İktidar yandaşı değilseniz tecrit aldındasınız. Konuşan sanatçılar da tecrit altında. Saray yönetimi sanatçıları 28 Şubat’taki gibi fişlemeye başladı.

Demokrasi ağır tecrit altındadır.

Beyaz tülbentli annelere cezaevleri önünde yapılan işkenceye tanıklık ediyoruz. Beyaz tülbentli annelere yapılan insanlık dışı hareketlere herkes tanıklık etti. Bunun adı faşizmdir. Sevgili anneler sakın merak etmeyin, sizlerleyiz, sizlerle birlikte başaracağız, birlikte kazanacağız. 

Herkesi açlık grevleri konusunda sorumluluk almaya çalışıyoruz. Avukat görüşleri gibi hukuki bir talebin acilen garanti altına alınmasını istiyoruz. Bu talebin karşısında durmak ülkeye yapılabilecek en büyük kötülüktür. Ölümlerin yaşanmaması için hükümet acil adım atmalı ve tecridi sonlandırmalıdır.

HDP, 31 Mart seçimlerinde güç dengesini değiştirdi. Türkiye halklarına umut ve cesaret verdi. HDP, 31 Mart’ta demokrasiye aralanan kapının açılarak Türkiye halklarının aydınlık bir geleceği kavuşması için 23 Haziran’da aynı kararlı tutumunu sürdürecektir.

Hani hep diyor ya “dünya 5’ten büyüktür” diye. Biz de diyoruz ki, İstanbul ve Türkiye halkları, hukuku yok sayan YSK’deki o 7 adamdan daha büyüktür! Bunu unutmayın!

İstanbul’da halkın iradesi çalındı: Bu fragmanı Muş’ta Şırnak’ta izledik. Bu ülkede darbe mekanizmasından beslenen bir yapının varlığını herkesin görmesi gerekiyor. HDP’li belediyelerin gaspı da, İstanbul’un gaspı da YSK eliyle yapılan bir sandık darbesidir.

Yüksek Seçim Kurulu adında yüksek olduğu için kendini halkın üzerinde görüyor. Buna dur denilmesi gerekir.

El konulmak istenen belediyelerimizin de, işkence gören annelerimizin de hesabını 23 Haziran’da soracağız.

HDP’nin durduğu yer nettir. Kimse HDP üzerinden bir tartışma yürütmesin. HDP ezilenlerin yanındadır. HDP hukukun, adaletin yanındadır.

Halkın sofrasında yiyecek ekmeği giderek küçülüyor, bunlar S-400 derdinde. Tarım bitmiş. Bunlar SİHA üretiminin peşinde. Bu ülke en çok son 4 yılda fakirleşti. Savaşa harcanan paralar artık insanların mutfağını yakmaya başladı.

En büyük demokrasi reformunu yine halkın kendisi yapacak.

Şimdi İstanbul için Her şey güzel olacak diyorlar, biz de diyoruz ki inanın anneler her şey muhteşem olacak. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2019, 17:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER