'Haluk Savaş Yaşasın!' imza kampanyası

Prof. Dr. Haluk Savaş, bilimsel çalışmaları dünya çapında en çok atıf alan Türk psikiyatristlerinden biri. KHK ile ihraç edilen ve ardından tutuklanan Savaş, cezaevindeyken pankreas kanserine yakalandı. Mahkeme Savaş için beraat kararı verdi ve yurt dışı çıkış yasağını kaldırdı. Ancak Savaş'a pasaport verilmiyor.

'Haluk Savaş Yaşasın!' imza kampanyası
Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü’ndeki görevinden KHK ile ihraç edilen kanser hastası Prof. Dr. Haluk Savaş için imza kampanyası başlatıldı.


Kampanyayı Twitter hesabından paylaşan Savaş, TBMM’ye de seslendi. CHP’li olduğunu ve aynı zamanda ÖDP’nin kuruluşundan beri ÖDP’ye destek verdiğini belirten Savaş, “FETÖ üyeliği” suçlamasıyla bir süre cezaevinde kalmıştı. Savaş’ın cezaevinde kaldığı dönemde hasta olduğu anlaşılmış ve Savaş, cerrahi operasyon geçirmişti.

O dönemi “Hastanede kapıda 4 asker başımda bekliyordu. En sonunda yatağa kelepçelemekten bahsediyorlardı. Düşünün ki öğretim görevlisi olduğum üniversitedeki yoğun bakımda kelepçelenmekten bahsediyorum. 9 buçuk saat süren bir ameliyattan bahsediyorum. Bırakın kaçmayı yere basamazsınız. Rektörün beni hapse göndermek için doktorlara baskı yaptığını öğrendim,” sözleriyle anlatan Savaş hakkında mahkeme beraat kararı verdi ve yurt dışı yasağını kaldırdı.

Bu durumda yurt dışında tedavi görmek isteyen Savaş, pasaport çıkaramadığı için bu hakkının elinden alındığını söylüyor. / DUVAR

İmza kampanyasına destek vermek için tıklayınız.


Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2019, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER