Pervin Buldan, Temel Karamollaoğlu ile görüştü

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan başkanlığındaki bir heyet Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve parti yöneticilerini ziyaret etti. Saadet Partisi'nden yapılan açıklamada, "Halkların Demokratik Partisi'nin bugün partimize yapmış olduğu ziyarette ülkemizin ve insanımızın çözüm bekleyen sorunları karşılıklı olarak konuşulmuştur. Yapılan ziyaretin uzlaşı ve hoşgörü iklimine katkıda bulunmasını temenni ediyoruz" denildi.

Pervin Buldan, Temel Karamollaoğlu ile görüştü

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve beraberindeki heyet, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Buldan'a HDP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç eşlik ederken SAADET lideri Karamollaoğlu'na ise Parti Sözcüsü Birol Aydın ve Genel Başkan Yardımcılarından Bülent Kaya ve Sabri Tekir eşlik etti.

HDP Eş Genel Başkanları bugünden itibaren muhalefet liderlerine yapacakları ziyaretler öncesinde, "1 Şubat itibariyle başlayan yeni bir program koyduk önümüze. Ayrıntılarını 8 Şubat'ta kamuoyuyla paylaşacağız" demişti.

‘MUHALEFET ARASINDAKİ DİYALOG TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ AÇISINDAN ÖNEMLİ’

Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından basın mensuplarına HDP heyeti açıklama yaptı. Görüşmeye ilişkin konuşan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, “Biz bugün yeni bir program başlattık. Bu program bir demokrasi programı. Bu çerçevede siyasi partilerle görüşmelerle alıyoruz. Siyasi parti olarak ilk görüşmemizi Saadet Partisi ile yaptık daha sonra CHP, DEVA ve Gelecek Partisi ile görüşmelerimiz olacak. İYİ Parti’den de daha sonra randevu talep edeceğiz. Bu görüşmenin Türkiye’deki demokratik güç birliğine büyük bir katkı sunacağını düşünüyoruz” dedi.

SAADET lideri Karamollaoğlu ile Türkiye’nin temel meselelerini konuştuklarını belirten Buldan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Nedir bu bu temel meseleler Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz başta olmak üzere hukuk alanında yaşananlar sorunlar ve sıkıntılar haksız tutuklamalar, Selahattin Demirtaş kararı yine bunun yanında Türkiye’nin yoksulluk meselesi aş meselesi iş meselesi sefalet meselesini konuştuk. Türkiye’nin temel meseleleri bunlar biz de Saadet Partisi ile bu konuları istişare ettik. Elbette ki siyasi partiler arasında görüşmeler, müzakereler ve diyalog zemini Türkiye’nin geleceği açısından önemlidir. Biz bugün bunu başlattık. Ve bu başlattığımız süreçle birlikte Türkiye’nin yakın gelecekte demokratikleşme alanında muhalefet partilerinin ortak bir zeminde buluşabilmelerinin önünü açmaya çalışıyoruz. Ümit ediyor ve diliyoruz ki demokratikleşme meselesinde ve Türkiye’nin yaşadığı bütün sorunlar konusunda muhalefet partileri bu konuları çözme konusunda bir yol kat eder. Bizim bütün amacımız budur. Buraya geliş amacımız da budur.”

‘DEMOKRASİ İTTİFAKI ÇERÇEVESİNDE KONUŞUYORUZ’

Açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Buldan, tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a ilişkin Temel Karamollaoğlu’nun tutumunun ne olduğu sorusuna, “AİHM kararı hemen acilen uygulanması gereken bir karardır. Sayın Karamollaoğlu da bu konudaki görüşlerini ifade etti ama kendi görüşlerini kendisine sorsanız ve kendisi açıklarsa daha isabetli olur. Ancak biz bu konuyu gündeme tabii ki getirdik. AİHM kararının Türkiye’de acilen uygulanması gerektiği meselesini konuştuk” ifadeleriyle yanıt verdi.

“Meclis Başkanı Mustafa Şentop’u da ziyaret ettiniz. Yeni bir çözüm süreci başlıyor diyebilir miyiz?” sorusuna karşılık ise Buldan, “Hayır böyle bir şey yok. Tam ifade ettiğim gibi Türkiye’nin demokratikleşmesini ve yaşanan sorunları konuşuyoruz. Bir çözüm süreci şu an ortada yok. Bunun başlamasına dair bir ibare de yok” dedi.

HDP muhalefet partileriyle ittifak arayışı içerisinde olup olmadığı yönündeki soruya ise Buldan, “Demokrasi ittifakı. Yol temizliği dediğimiz hukuk alanında demokrasi alanında haksız tutuklamalar meselesi ekonomik kriz meselesi ve bütün bunları bir demokrasi ittifakı çerçevesinde konuşuyoruz. Başka bir ittifak söz konusu değil” ifadeleriyle yanıtladı.

SAADET: ÜLKEMİZİN SORUNLARI KONUŞULDU

Saadet Partisi sözcüsü Birol Aydın ise HDP heyeti ile yapılan görüşmenin ardından yazılı bir açıklama yayınladı. Aydın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Milletimiz, son zamanlarda toplumsal kamplaşma ve kutuplaşmanın sona erdirilmesine dair çaba ve adımlardan memnuniyet duymaktadır. Bu kapsamda bütün toplumsal kesimler, STK'lar ve siyasi partilerden Türkiye'de bir uzlaşı ve hoşgörü iklimine dönük adımlar atmasını beklemektedir. Saadet Partisi, milletin bu beklentisi kapsamında; milletimizin ve ülkemizin sorunlarını ortak yaşama iradesi doğrultusunda bütün siyasi partilerle konuşmayı ve müzakere etmeyi önemsemektedir. Halkların Demokratik Partisi'nin bugün partimize yapmış olduğu ziyarette ülkemizin ve insanımızın çözüm bekleyen sorunları karşılıklı olarak konuşulmuştur. Yapılan ziyaretin uzlaşı ve hoşgörü iklimine katkıda bulunmasını temenni ediyoruz.” / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER