Rus askerleri ilk kez IŞİD'in eski 'başkenti' Rakka'da

Rus askerleri, Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) Ekim 2017'de IŞİD'den kurtardığı Rakka'ya ilk kez girdi. Bu hamle, Türkiye'nin harekatı sonrasında SDG ile Şam yönetimi arasında yapılan anlaşma kapsamında geldi.

Rus askerleri ilk kez IŞİD'in eski 'başkenti' Rakka'da
Türkiye’nin harekatının ardından Suriye’nin kuzeydoğusundaki Amerikan askerlerinin çekilmesi sonrasında, Rus askerleri Rakka kent merkezine ilk kez girdi. Rusya ordusu, bir zamanlar IŞİD’in ‘başkenti’ olarak anılan Rakka’da gıda ve insani yardım dağıttı. Askeri doktorların da ihtiyacı olan yardım ettiği belirtildi.


Rakka, ABD liderliğindeki uluslararası koalisyonun hava desteğiyle, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) tarafından Ekim 2017’de IŞİD’den kurtarılmıştı. IŞİD’in bir zamanlar kalesi olan kentten temizlendiği operasyon aylar sürmüş ve hava saldırılarının yol açtığı yıkım nedeniyle Suriye devletinin tepkisini çekmişti.

Rusya’nın Suriye’deki tarafları uzlaştırma merkezinden subay Vladimir Varnavskiy, Rus askerlerinin kente girmesinin ardından yaptığı açıklamada, bu operasyon sırasında kentin altyapı sistemlerinin tamamen zarar gördüğü eleştirisini yineledi.

Rus askerleri Rakka’ya, Türkiye’nin harekatı sonrasında SDG ile Şam yönetimi arasında yapılan anlaşma kapsamında girdi. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2019, 15:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER