Rusya: Suriye'yi İsrail vurdu

Rusya, Suriye'nin T-4 askeri havalimanına bu sabah düzenlenen saldırı konusunda İsrail'i suçladı. Buna göre, İsrail saldırıda Lübnan hava sahasını kullandı... Saldırı, ordunun isyancılarla Duma'da tahliye anlaşması yapmasına rağmen kimyasal saldırı düzenlediği iddiasının ardından gerçekleştirilmişti...

Rusya: Suriye'yi İsrail vurdu
Rusya, bu sabah Suriye’de bir askeri üsse düzenlenen hava saldırısından İsrail’i sorumlu tuttu.


Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, hava saldırısını İsrail’e ait iki F-15 savaş uçağının gerçekleştirdiği; uçakların Lübnan hava sahasını kullandığı belirtildi.

Rusya’dan yapılan açıklamaya göre, Suriye’nin hava savunma sistemleri İsrail’in fırlattığı sekiz füzenin beşini imha etti.

NE OLMUŞTU?

Suriye devlet televizyonu SANA, Palmira kentinin yakınlarında bulunan T-4 hava üssüne bu sabah bir hava saldırısı düzenlendiğini açıklamış, Suriye İnsan Hakalrı İzleme Örgütü ise aralarında İranlıların da bulunduğu 14 kişinin saldırıda hayatını kaybettiğini duyurmuştu. Şam yönetiminin saldırıdan sorumlu tuttuğu ABD ile Fransa ise saldırıyı kendilerinin düzenlemediğini duyurmuştu.

DUMA’DA ANLAŞMA SONRASI SALDIRI İDDİASI

Hava saldırısı, Suriye ordusunun Şam’ın Duma bölgesinde silahlı isyancılar ile bir tahliye anlaşmasına varmasının ardından kimyasal silah saldırısıyla suçlanmasından kısa süre sonra düzenlendi. ABD Başkanı Donald Trump, saldırıdan kısa süre önce ‘Suriye yönetiminin kimyasal saldırı nedeniyle büyük bir bedel ödeyeceğini’ söylemişti.

Suriye yönetimi kimyasal saldırı iddiasını reddederken, Beşar Esad’ın en güçlü müttefiki olan Rusya da iddiaların ‘sahte’ olduğunu savunuyor. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2018, 15:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER