Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçak pistten çıktı

Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmeye çalışan bir uçak pistten çıktı. Tahliye çalışmalarının başladığını açıklayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, "Şu ana kadar herhangi bir kayıp yok. Yaralanmalar var" diye konuştu. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise "Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan saat 19.40 itibariyle 52 yaralımızı ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk ettik. Tahliye çalışmaları devam ediyor" dedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçak pistten çıktı

İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait Boeing 737-86J tipi uçak 177 yolcusuyla saat 16.40’ta İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan kalktı. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na 17.45’te varmak üzere yola çıkan uçak saat 18.19’da inişe geçti. Bu sırada kaza geçiren uçak pistten çıkıp üç parçaya bölündü. Alev alan uçaktaki yangın kısa sürede söndürülürken ambulanslar ve itfaiye araçları olay yerine sevk edildi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde uçaktaki yarıktan çıkıp kanatta yürüyerek uçağı terk eden kişiler görülüyor.

TURHAN: YOLCULARIN ÖNEMLİ BİR KISMI KENDİ İMKANLARIYLA ÇIKTI

NTV’ye açıklama yapan Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, kazada can kaybının olmadığını ancak yaralıların bulunduğunu söyledi. Turhan, “Şu anda bize ulaşan bilgilere göre can kaybı yok. Yaralıların şu anda bazıları kendi imkanlarıyla uçaktan ayrıldı. Bazılarını da acil servis birimlerimiz ve ekiplerimiz uçağın içerisinden çıkarmaya çalışıyorlar yolcuları” dedi.

Uçakta 177 kişi olduğunu aktaran Turhan, “177 yolcu bunun 2’si çocuk, 6 da mürettebat vardı uçakta. Aldığımız bilgilere göre sert iniş sonucu pist başından çıkarak araziye sürüklendi. Uçakta kırım oluştu. Yolcuların önemli bir kısmı kendi imkanlarıyla uçağı terk etti. İçeride olanlar da ekiplerimiz tarafından tahliye dilmeye çalışılıyor” diye konuştu.

Turhan kazanın oluş şekline ilişkin ise “Bize gelen bilgiye göre kaza sert bir iniş yapıldığı ve hızını kesemeyip pist başından araziye çıkması sonucu oluştu. Pilotlarla bir irtibat hâlâ kurulamadı. Oradaki arkadaşlarımızla görüşüp anbean bilgi alıyoruz. 32’ye yakın ambulans olay yerine gitti. Bunlarla yaralılar hastanelere sevk ediliyor” ifadelerini kullandı.

Fotoğraf: Serhat Çağdaş/Anadolu Ajansı

VALİ YERLİKAYA: 52 YARALI VAR, ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Twitter hesabından açıklama yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 21 kişinin yaralandığını ve yolcuların tahliyesinin devam ettiğini aktardı. Yerlikaya, paylaşımında “Sabiha Gökçen Havalimanı’nda pistten çıkan yolcu uçağında bulunan 171 yolcu ve 6 mürettebattan yaralı durumdaki 21 kişi, 112 Acil ekiplerimizce çevredeki hastanelere sevk edilmiştir” ifadelerine yer verdi.

Daha sonra yaralı sayısının 52’ye yükseldiğini açıklayan Yerlikaya, “Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan saat 19.40 itibariyle 52 yaralımızı ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk ettik. 112 Acil, 110 İtfaiye ve AFAD ekiplerimizce başlatılan tahliye çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Kaza sonrası Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşlara kapatıldı. Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş için izin bekleyen havadaki uçaklar İstanbul Havalimanı’na yönlendirildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki uçağın pistten çıkmasına ilişkin soruşturma başlattı. / DUVAR 

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2020, 11:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER