Suriye: İsrail Şam'a saldırdı

Suriye ordusunun Türkiye'yle gerilime rağmen İdlib'deki ilerleyişinin sürdüğü bir dönemde, İsrail'den Şam yakınlarındaki hedeflere hava saldırısı geldi. Suriye ordusu, füzelerin birçoğunun hava savunma sistemlerince imha edildiğini, sekiz savaşçının yaralandığını açıkladı.

Suriye: İsrail Şam'a saldırdı
Suriye Savunma Bakanlığı, İsrail’in bugün sabaha karşı Suriye’ye bir dizi füze atma girişiminde bulunduğunu açıkladı. Füzelerin, bazıları başkent Şam’ın yakınında olmak üzere askeri hedefleri vurmayı amaçladığı ve Suriye hava savunma sistemlerinin füzelerin birçoğunu imha ettiği belirtildi.

İsrail jetlerinin saldırılarının Golan Tepeleri’nden ve Lübnan hava sahası üzerinden iki dalga halinde düzenlendiği açıkladı. Bakanlık açıklamasına göre, füzelerin büyük kısmı hava savunma sistemlerince Şam üzerinde imha edilse de, saldırıda sekiz ‘savaşçı’ yaralandı ve maddi hasar meydana geldi.

İsrail ordusu, Suriye’den gelen açıklama hakkında yorum yapmadı. İsrail, iç savaşın başından bu yana ‘İran’ın askeri varlığına son verme’ gerekçesiyle Suriye’de çok sayıda hava saldırısı düzenledi. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2020, 12:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER