Saldırıdan sonra ilk tokalaşma

Linç girişiminin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ilk kez biraraya geldi. İki lider tokalaştı.

Saldırıdan sonra ilk tokalaşma
Anayasa Mahkemesi’nin 57. Kuruluş Yıl Dönümü dolayısıyla, Anayasa Mahkemesi Yüce Divan Salonu’nda tören düzenlendi. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

Salona Kılıçdaroğlu’ndan sonra gelen Erdoğan, yerine geçerken tüm protokoldekilerle birlikte CHP lideriyle de tokalaştı. NTV’de yer alan habere göre iki isim arasında bir sohbet olmadı.

Ancak CHP lideri Kılıçdaroğlu, Çubuk’ta saldırıya uğrayan isimlerden Meclis Başkanvekili Levent Gök ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün, Erdoğan salona gelmeden yaptıkları uzun sohbet dikkat çekti.

‘TELEFON ETMEM’ DEMİŞTİ

Kılıçdaroğlu’nun Akkuzulu köyündeki asker cenazesinde linç girişimine maruz kalması sonrası soruları yanıtlayan Erdoğan, açıklama yaptığını belirterek, ‘geçmiş olsun’ telefonu açmayacağını söylemişti.

CHP liderine linç girişimi sonrası başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 9 kişinin tamamı serbest bırakılırken, Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün’e AK Parti Ankara İl Yönetimi ve bazı AK Partili yöneticilerden destek açıklamaları gelmişti. 

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2019, 12:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER