SDG, ABD'de misyon açıyor: Federalizmi anlatacak

Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) siyasi kanadı Suriye Demokratik Konseyi ABD'de bir misyon açıyor. Kuruluş amacı, "ABD hükümetini Suriye'de demokratik geçişin çözümü olarak federalizmi benimsemeye teşvik etmek" olarak açıklandı.

SDG, ABD'de misyon açıyor: Federalizmi anlatacak
ABD’nin Suriye’de IŞİD’e karşı desteklediği ancak son dönemde arasına mesafe koyacağı iddia edilen Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) siyasi kanadı Suriye Demokratik Konseyi’nin (SDK) ABD’de temsilcilik açmak için başvuruda bulunduğu ortaya çıktı. Amerikan Adalet Bakanlığı’nın ilgili biriminin internet sitesine yüklenen belgelere göre SDK, 31 Ocak günü yabancı siyasi temsilciliğini kayıt ettirdi.


MERKEZİ ADRES HASEKE

Belgelerde, bu misyonun kuruluş amacı şöyle ifade ediliyor: “ABD’deki SDK misyonu öncelikle, Amerikan halkını Suriye’deki demokratik süreç konusunda eğitmeye odaklanacak, Amerikan hükümetini Suriye’de demokrasiyi güçlendirecek yasalar çıkarmaya ve Suriye’de demokratik geçişin çözümü olarak federalizmi benimsemeye teşvik edecek.”

Belgelerde SDK’nin merkezi adresi olarak Haseke’deki SDK merkezi gösterildi. ABD’deki temsilcilikte ise ikisi Amerikan vatandaşı dört kişinin çalışacağı belirtildi. (Dış Haberler)

Misyonun kuruluş belgesinden ‘amaçlar’ bölümü…

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2018, 11:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER