SDG'ye teslim oldu: IŞİD bir yalan!

Suriye'de SDG'ye teslim olan Dağıstanlı bir kadın, 2014'ten bu yana içinde bulunduğu IŞİD hakkında "Tamamen bir yalan" dedi. Emnei Imrakhanova örgüt için "İslami hiçbir yanı yok" ifadelerini kullandı.

SDG'ye teslim oldu: IŞİD bir yalan!
Eşiyle birlikte 2014’te Türkiye üzerinden geçtiği Suriye’de IŞİD’e katılan Dağıstanlı bir kadın, Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) teslim oldu. Emnei Imrakhanova, “Bu bir İslam devleti değil. İslami hiçbir yanı yok. Din yok. Tamamen bir yalan” dedi.


‘TÜRKİYE’DE DÖRT GÜN KALDIK’

Imrakhanova, SDG’nin IŞİD’e karşı operasyon düzenlediği son bölgelerden biri olan Susa kasabası yakınlarında teslim oldu. Dağıstanlı kadın, 2014 yılında ilk eşiyle önce Türkiye’ye gelip burada dört gün kadınlarla erkeklerin ayrı tutulduğu bir yerde kaldığını, ardından da Suriye’ye gidip IŞİD’e katıldığını söyledi.

Şu an Hajin’de tutulduğu kampta Rudaw’a konuşan Imrakhanova, ilk ve ikinci eşlerinin savaşta öldürüldüğünü, üçüncü eşinin ise gözaltında olduğunu anlattı. Imrakhanova, “Rusya’ya dönsem de olur, dönmesem de olur” dese de, asıl isteğinin ülkesine gitmek istediğini ekledi.

SDG yönetimindeki bölgede IŞİD’lilerin ailelerinin tutulduğu bir dizi kamp bulunuyor. Bu kamplarda yaklaşık 400 yabancı kadının bulunduğu belirtilirken, bu kişilerin ülkeleri vatandaşlarının iadesine yanaşmıyor. SDG son olarak, yabancı IŞİD’lilerin ailelerinin kendi ülkelerinde yargılanması için uluslararası topluma çağrı yapmıştı. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 16:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER