İşsizlik Fonu'ndan bankalara 11 milyar TL aktarıldı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İşsizlik Fonu'ndaki 11 milyar TL'nin kamu bankalarına aktarıldığını doğruladı. söz konusu işlem Halkbank, Vakıfbank ve Eximbank'ın tahvil ihraçlarında gerçekleşti.

İşsizlik Fonu'ndan bankalara 11 milyar TL aktarıldı
 İşsizlik Sigortası Fonu’nun kuruluş amacı dışındaki kullanımı devam ediyor. Son olarak 3 kamu bankasına (Halkbank, Vakıfbank ve Eximbank), fondan 11 milyar TL aktarıldığı ortaya çıktı.

Dünkü kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorusu üzerine konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kaynak aktarımını ‘kamu kaynaklarının daha etkin kullanılması’ olarak tanımladı.

KALIN: DAHA ÖNCE DE KULLANDIK

Kalın, konuya ilişkin şu açıklamada bulundu: “Kamu fonları devletin içerisinde zaman zaman farklı yerlerde kullanılmıştır. Geçmişte de bu oldu. Özal döneminden beri bu tür uygulamalar yapılmıştır, AK Parti dönemlerinde de yapılmıştır. Geçen sene de buna benzer birtakım kaydırmalar yapılmıştır. Burada herhangi bir risk, tehlike söz konusu değil. Yani kamu kendi içindeki kaynakları farklı birimlerde kullanacak şekilde birtakım tedbirler, tasarruflar alabilmektedir. Bu uygulama da ondan farklı bir şey değil. Buradan daha farklı anlamlar çıkartılması doğru olmaz.”

Söz konusu işlemin Halkbank, Vakıfbank ve Eximbank’ın tahvil ihraçlarında gerçekleştiği belirtiliyor.

FONUN BÜYÜKLÜĞÜ 124 MİLYAR DOLAR

Çalışanların maaşlarından yapılan kesintilerle oluşturulan İşsizlik Sigortası Fonu, ağustos sonu itibarıyla yaklaşık 124.3 milyar TL büyüklüğünde. Fonun maddi ve mali varlığının yüzde 89.05’i tahvil, yüzde 10.95’i ise mevduattan oluşuyor. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2018, 20:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER