Şenyaşar ailesine 'terörist' dediği için utandığını söyleyen Fakıbaba: Tehdide boyun eğmem

Şenyaşar ailesine saldırının ilk günü 'terörist' dediği için utandığını söyleyen AK Parti Urfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, kendisine yönelik tehdit ve baskılara boyun eğmeyeceğini söyledi.

Şenyaşar ailesine 'terörist' dediği için utandığını söyleyen Fakıbaba: Tehdide boyun eğmem

AK Parti Urfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, dün katıldığı bir programda Şenyaşar ailesine 'terörist' dediği için utandığını söylemesinin ardından tehdit ve baskılara maruz kaldığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tehditler için suç duyurusunda bulunduğunu belirten Fakıbaba, "Dün akşam katıldığım TV programında yaptığım açıklamalardan sonra rahatsız olanların tehdit ve baskılarına asla boyun eğecek bir insan değilim. Suç duyurusunda bulundum ve konunun takipçisi olacağım. Haksızlığa karşı durmaktan ve adaleti savunmaktan asla geri durmayacağım" ifadelerini kullandı.

'CUMHURBAŞKANI'NI 'TERÖR' DEMEMESİ İÇİN TEMBİHLEDİM'

Fakıbaba, Urfa’da yerel bir televizyon kanalına verdiği demeçte, AK Parti Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu Şenyaşar ailesinin maruz kaldığı katliamın yaşandığı gün olayı “terör” saldırısı olarak tanımladığı için utandığını söylemişti. Fakıbaba, “Suruç’ta yaşanan olaya terör olayı denildiğinde utandım. Genel merkezi aradım, 'Suruç’taki olay terör olayı değil' dedim. Ben daha önce o dükkana gittim. Videoları izledim, Şenyaşar ailesi beni çok güzel karşılamış. İlk gün ‘terörist’ dediğim için utandım. Cumhurbaşkanı'nı ‘terör’ dememesini, iki tarafa da baş sağlığı dilesin diye tembihledim” ifadelerini kullanmıştı.

“Emine Şenyaşar’a Allah sabır versin" diyen Fakıbaba, "İçim parçalanıyor. Ateş ateşle söndürülmez. Ateşe su serpmek gerek. Keşke böyle bir şey yaşanmasaydı” diye konuşmuştu.

NE OLMUŞTU?

24 Haziran 2018 genel seçimlerinden önce, 14 Haziran’da AK Parti'li İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları Şenyaşar ailesine ait işyerlerinde saldırmıştı. Olaylar, yaralıların kaldırıldığı Suruç Devlet Hastanesi'nde de devam etmişti. Esvet Şenyaşar (64), oğulları Adil Şenyaşar (38) ve Celal Şenyaşar ile AK Partili Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Ali Yıldız ölmüştü, Adil, Fadıl, Ferit ve Mehmet Şenyaşar kardeşler ise yaralanmıştı. Tedavi sonrası kardeşlerden Fadıl Şenyaşar tutuklanıp cezaevine gönderilirken, Mehmet ve Ferit Şenyaşar kardeşler ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Ancak, görüntülere rağmen Yıldız ailesinden kimseye dokunulmamıştı. Olaydan 17 ay sonra Enver Yıldız koruma ordusu ile gittiği Urfa Adliyesi’nde tutuklanmıştı. Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart’ta Adalet Nöbeti başlatmıştı. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER