'Siyasetteki bu birlikteliği bozmayacağız, işbirliğini güçlendireceğiz'

Yenikapı mitinginde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, ‘uzlaşı’ mesajı verdi, “Siyasette uzlaşmayı, işbirliğini daha da güçlendireceğiz” dedi.

'Siyasetteki bu birlikteliği bozmayacağız, işbirliğini güçlendireceğiz'

Başbakan Binali Yıldırım, Yenikapı’daki “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”nde konuştu. Yıldırım, “Siyasette meydana gelen bu birlikteliği bozmayacağız. Uzlaşmayı, işbirliğini daha da güçlendireceğiz” mesajı verdi.

Mitingde konuşan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ise, “İhanet eden alçaklara layık olduğu cevap alanlarda verilmiştir. En ağır şekilde cezalandırılacaklardır” dedi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman da konuşmasında, “Demokrasi kazandı. Bundan sonra hiçbir güç darbeye teşebbüs edemeyecektir” ifadelerini kullandı.

Başbakan, Genelkurmay Başkanı ve Meclis Başkanı’nın konuşmaları şu şekilde:

Başbakan Binali Yıldırım

“Bu vatan ardına bakmadan yollara düşen şimşek gibi çakan sel gibi coşan huduttan hududa yol bulup koşanlarındır. Bugün muhteşemsin İstanbul, tarih yazıyorsun. 1453’te Sultan Fatih şehre girdiğinde ne kadar heyecanlıyla bugün o kadar heyecanlısın İstanbul. 16 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal ne kadar umutluysa bugün milletimiz o kadar umutludur. Seni yürekten selamlıyorum ey aziz milletim. 15 Temmuz demokrasi şehitlerimizi kalpten selamlıyorum. İstanbul’u düşmana teslim etmeyen kahraman gazilerimizi selamlıyorum.

“Sayın Cumhurbaşkanım 15 Temmuz’da bu milletin önüne geçtiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. CHP Genel Başkanı’nı yürekten selamlıyorum. MHP Genel Başkanı’nı yürekten selamlıyorum. AK Parti’li kardeşlerim, CHP’li kardeşlerim, MHP’li kardeşlerim, her siyasi görüşten değerli vatandaşlarım bu muhteşem kardeşlik tablosunu yaşattığınız için hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Bugün bütün Türkiye ayakta. İstanbul’la birlikte Türkiye meydanlarda bizimle beraber, 81 ilimiz ve KKTC bizi izliyor. Bugün hep birlikte Türkiye’yiz.

“15 Temmuz akşamı bir işgal girişimi, FETÖ’nün hainlerinin ihtilal teşebbüsüyle karşı karşıya kaldık. Asker kıyafetindeki teröristler millete kan kustu. Cumhurbaşkanımız milleti meydanlara davet etti. Bu aziz millet 81 ilde hep birden şunu söyledi: Toprağın üzerinde şerefsiz yaşamaktansa toprağın altında şerefle yatarız, şehit oluruz gazi oluruz. Çanakkale’de destan yazan millet 15 Temmuz destanı yazdı. 15 Temmuz ikinci kurtuluş savaşıdır. Bugün bu topraklarda bir olarak yaşıyoruz. Bu topraklara Haçlı seferleri yaptılar. Ankara savaşında bize fetret yaşattılar. Biz oradan bir cihan devleti olarak doğduk. 100 yıl önce bu toprakları işgal ettiler ama biz oradan tek bir millet olarak doğduk. Bize kötülük yapacaklarını zannedenler yanıldılar. Bu anlamlı tabloyu hesap edemediler.

“Buradan ifade etmek istiyorum. Siyasette meydana gelen bu birlikteliği bozmayacağız. Uzlaşmayı işbirliğini daha da güçlendireceğiz. Türkiye’yi milletimizle, partilerimizle 2023 hedeflerine taşıyacağız. Kürt ve Türk arasındaki bu mikropları temizleyeceğiz. Aramıza giren bölücü terör örgütünü de aramızdan çıkaracağız.

“Bir olursak aşamayacağımız hiçbir engel yok. Ekonomiyi daha da büyüteceğiz, dostlarımızı çoğaltacağız. Türkiye’nin mikroplarından temizlendiği gündür 15 Temmuz. Devleti kilitleyen, ekonomiyi daraltan unsurları teker teker ortadan kaldırıyoruz. FETÖ lideri Türkiye’ye gelecek, hesabını verecektir.  Millet size minnet borçludur.

Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar

“15 Temmuz günü ülkemizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla Tür Silahlı Kuvvetlerine sızmış terörist hain Fetullahçı Terör Örgütü, tarihimizde görülmemiş şekilde vatanımıza milletimize cumhuriyetimize bu rezaleti yaşatmış ve TSK’nın şan şerefle dolu geçmişine kara leke sürmüşlerdir.

“Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve milletimize ihanet eden alçaklara layık olduğu cevap alanlarda verilmiştir. En ağır şekilde cezalandırılacaklardır.

“15 Temmuz akşam saatlerinde TSK bünyesinde yuvalanan illegal çete mensubu FETÖ’nün darbe girişiminin TSK’nın vatanını milletini bayrağını seven ezici çoğunluktaki mensuplarıyla hiçbir alakası yoktur.

“Sayın cumhurbaşkanım, bu duygu ve düşüncelerle sizlerin huzurunda TSK ve devletimizin başına bela olan bu girişimin bastırılması ve temizlenmesinde, canlarını rotaya koyan aziz milletimiz ile TSK ve emniyet teşkilatımızın fedakar mensupları ve diğer devlet kurumlarımıza saygı ve şükranlarımı sunuyorum.”

TBMM Başkanı İsmail Kahraman

“Demokrasi kazandı. Bundan sonra hiçbir güç darbeye teşebbüs edemeyecektir.

“15 Temmuz şehitlerimizi anmak ve darbeye karşı demokrasimizin kazandığı zaferi taçlandırmak için bir aradayız. Al bayrağımız altında tek millet tek devlet ve tek vatan şuuru ve inancı içinde olduğumuzu haykırmak ve darbeleri tarihe gömdüğümüzü tüm dünyaya duyurmak için bir aradayız.

“Ne diyor Arif Nihat Asya, ‘Bir Cuma sabahı semaya karşı Malazgirt’te 54 bin er bestelediler en güzel marşı, Allahu Ekber.’ Sizler İslam’ı yok etmek için seferlere çıkan haçlı ordularını perişan eden Seyahatin Eyyübi’nin torunlarısınız.

“Fatih Sultan Mehmet Han’ın torunlarısınız. Üç kıta yedi denize hükmeden cihan devletinin varislerisiniz. Türkiye Cumhuriyeti’ni mazisine layık noktaya ulaştıracak insanlarsınız.

“Büyük bir badirenin içinden birlikte çıktık. Açtıkları okullarda kurdukları dershanelerde yetiştirdikleri robot beyinlerle milletin kurumlarına yerleştirdikleri ajan ve vatan hainleriyle devletimizin içine sığan insan müsveddelerine milletimiz hakettikleri cevabı verdi.

“Dünyada gazi unvanı olan tek parlamento TBMM’dir. 15 Temmuz gecesi, TBMM hemen açıldı ve gece boyunca açık tuttuk. Ertesi gün olağanüstü toplantı yaptık ve grubu bulunan dört partinin imzaladığı ortak bildiri yayınladık. Partiler, demokrasinin yanında darbenin karşısında olduklarını dünyaya açıkladılar.

“Demokrasi kazandı. Bundan sonra hiçbir güç darbeye teşebbüs edemeyecektir. Darbeler tarihi sona erdi.

“Kederde ve sevinçte birlik olacağız. Hakimiyetin bir silahlı güce, kişiye, zümreye değil millete ait olduğunu ortaya koyacağız.

“Allah’tan başka kimsenin önünde eğilmeyeceğiz. Millet devletsiz, devlet ordusuz olmaz. Ordumuzu peygamber ocağı olarak kabul eden milletiz. Ordumuzun yeri kışladır, ancak vatan müdafaası için çağrıldığında kışlasından çıkar.”

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2016, 15:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER