'Siyasi cinayet' iddialarına soruşturma: Soylu 'istihbarat yok' dedi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı "siyasi cinayet" iddiaları hakkında re'sen soruşturma başlattı. İçişleri Bakanı Soylu'dan 'böyle bir istihbarat yok' açıklaması geldi.

'Siyasi cinayet' iddialarına soruşturma: Soylu 'istihbarat yok' dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın "seçim öncesinde siyasi cinayetler işlenebileceği" iddialarının ardından soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, basına yansıyan iddialarla ilgili resen soruşturma başlatıldığını açıkladı. Başsavcılık, bazı siyasi parti yöneticilerinin "siyasi cinayetler işlenebileceği yönünde duyumlar alındığına" dair açıklamalarının basına yansıması üzerine varsa suç ve delillerin tespiti bakımından inceleme ve araştırma yapılmasına karar verdi. Basın Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülecek soruşturmaya ilgili bir başsavcı vekilinin görevlendirildiği öğrenildi.

SOYLU: BÖYLE BİR İSTİHBARAT YOK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise soruşturma açıklamasının ardından konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İçişleri Bakanı olarak sordum, 'Böyle bir siyasi cinayet istihbaratı var mı', yok. Bu bir FETÖ taktiğidir" dedi. Bugün Trafik Birim Amirleri Koordinasyon Toplantısı'na katılan Soylu, "Emniyet ve MİT'te böyle bir istihbarat yok" ifadelerini kullandı.

SİYASİ CİNAYET TARTIŞMASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "siyasi cinayetler konusunda kaygılarım var" açıklaması siyasette tartışma yaratmıştı. Kılıçdaroğlu, Mersin ziyaretinde, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidardan gitmemek için her yolu deneyeceğini" söyleyerek, "Siyasi cinayetler kaygım var" görüşünü dile getirmişti. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın da Sözcü gazetesinde yer alan röportajında "siyasi suikastler yapılacağı yönünde bizim de aldığımız duyumlar var" demişti. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER