Soylu: 'İstanbul'da seçimi kaybettiğimizde ağladım'

İçişleri Bakanı Soylu: İstanbul'da seçimi kaybettiğimizde ağladım. Babam 'Merak etme, buralar alınır ama 30 yıl CHP bir daha iktidar yüzü göremez' dedi.

Soylu: 'İstanbul'da seçimi kaybettiğimizde ağladım'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir televizyon kanalının canlı yayına katılıp soruları yanıtladı.

Sunucunun CHP'nin strateji değiştirdiğini ve sonucunda Ankara ve İstanbul başta olmak üzere birçok kentte belediyeleri alındığı söylemesi üzerine Süleyman Soylu, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Faydalı mı oldu? Göreceğiz 2023'te. Rahmetli Demirel'den bir örnek vereyim. Biz şöyle bilirdik, Demirel büyük şehirleri kazanmak istemezdi. Birçok maliyeti vardır. 1989'da SHP kazandı. Kılıçdaroğlu siyaseti ne kadar biliyor, bilmiyorum. Belki çok büyük bir dehası söz konusudur. SHP, 91'de üçüncü parti durumuna düştü. 91'de bir hata daha yaptı, HEP'le beraber oldu. Bu mükerrerlik bir şey anlatıyor mu? Sadece sabırlı olunması gerekir.

'ANNEM DE AĞLIYORDU'

Biz İstanbul seçimini kaybettik, ben üzüldüm. Bunu da burada ilk kez söyleyeyim, ağladım da. Sebebi de şu, İstanbul bizim sevgilimiz. Bu toplumun, bu coğrafyanın sevgilisi. İstanbul sadece İstanbullular tarafından sevilen bir şehir değil. Bizim bu şehre hizmetlerimizin olması gerekir. Rahmetli annemi aradım, annem de ağlıyordu. İki gün sonra babama geldim. 'Merak etme, buralar alınır ama 30 yıl CHP bir daha iktidar yüzü göremez' dedi.

'SERT SÖZÜN MALİYETİ YOK'

“Sizin bazen sert söylemlerininiz başarılarınızı gölgelediğine dair söylemler var. Sayın Kılıçdaroğlu’na ‘sen bittin’, Meral Akşener’e ‘Sen stajyersin’ cümleleri sert olmadı mı?” sorusuna Bakan Soylu şu yanıtı verdi: “Siyasete nerden baktığınıza bağlı. Bir siyasi mücadele yapıyorsunuz, eğer bunu koltuk için yapıyorsanız, sert olmazsınız. Doğrularla yürürken esneme payı çok yüksek olur. Bizim milletimizin kaybedecek zamanı yok. Bizim dünyaya söyleyecek sözümüz var. Anlatacaklarımız var.

Batı Türk siyasetine her zaman karşıdır. Sermayenin etkisi burada çok açıktır. Şimdi burada sözümüzün bir sertliği yoktur. Siyasetin kendine ait dili vardır. Siyaset geri adım atmasını da bilir. Siyasetteki sözün ederi şudur ‘Yalan mı doğru mu’ siyasetin oturduğu yer burasıdır. Siyaset devleti yönetenlerle millet arasında köprüdür. Sert sözün bir maliyeti söz konusu değildir. Ama yalan sözün maliyeti söz konusudur.

Nezaketli olursunuz sert söz ortadan kalkar. Bu coğrafya sözün değil eylemlerle karşı karşıyadır. Hepimizin eksiği var. Eksiği olmayan Allah vardır. Her gün birçok olayla karşı karşıya kalıyoruz. Biz burayı bu ölçekte götürmek zorundayız. Siyasetin kendi doğası var.” 

'BEN SİYASETÇİYİM SİYASETÇİ KİMLİĞİMİ BIRAKAMAM'

Bakan Soylu “Siyaseten güçlü bir ismisiniz. Siz ‘Sen bittin’ deyince karşı taraf bir tedirginlik hisseder” yorumu üzerine ise şöyle konuştu: “Ben siyasetçiyim, siyasetçi kimliğimi bırakamam. Siyaset içinde büyüdüm. 1980 darbesine karşı çıkarak büyüdük. Bunların tamamını geride bırakıp, papyonumu takip devlet adamı formatına gireyim, bu doğru olmaz. Ben nerden geldiğimi biliyorum. Bugün bize ne Tayyip Erdoğan’la yaptığımız mücadeleyi unutturabilirler ne geldiğimiz yeri. Eğer biz devletin gücüyle haksız bir şey yapıyorsak haksızlık yapıyoruz. Terörle mücadele yapıyoruz. HDP bundan alınıyor. Tabi ki alınacak. Bakılması gereken taraf burasıdır bence.”

'İNSANLAR ÇARPIŞABİLİR, ARTIK DİKKATLİ YÜRÜYORUM'

Bakan Soylu, 2018'deki bir törende eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a 'omuz attığı' iddialarına ise şöyle yanıt verdi: "Geçen gün yine 29 Ekim dolayısıyla vesilesiyle oradaydık. İnsanlar birbirleriyle çarpışabilirler. Bu insani bir şey. Allah korusun, başımıza tekrar gelir diye endişe ediyorum. Terör örgütünden korkmam. Dağa çıkmaktan korkmam. Kedi ve köpekten korkmam. Ama başka işlerden insan korkar. Ben korkuyorum. Çünkü dedikodu gibi bu tip şeylerle, insanların dile düşmek kadar insanı ürküten başka bir şey yoktur. Zaten iftiralarla karşı karşıyayız. Tekrar böyle bir şey olabilir diye artık dikkatli yürüyorum."  / duvar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER