CHP lideri Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Akşener İstanbul Maratonu'nda

İstanbul Maratonu'nda muhalefetin göğüs numaraları dikkat çekti. CHP lideri Kılıçdaroğlu '1923', İYİ Parti lideri Akşener '2023' ve İBB Başkanı İmamoğlu '34' numaraları ile maratona katıldı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Akşener İstanbul Maratonu'nda

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından organize edilen 43. İstanbul Maratonu bugün 43. kez koşuldu.

Maratonun start'ını veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun göğüs numaraları dikkat çekti.

Dünyanın kıtalar arası tek maratonu olan İstanbul Maratonu'nda Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet'in ilan edildiği yıl olan 1923’ü, Akşener de Cumhuriyet'in 100. yılı olan 2023'ü göğüslerinde numara olarak taşıdı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da, İstanbul'un plakası olan '34' numaralı göğüs formasıyla yer aldı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun göğsünde de Atatürk’ün Samsun’a çıkış yılı olan 1919 yer aldı.

Dilek İmamoğlu da eşi Ekrem İmamoğlu'yla beraber maratona katıldı ve kadınların seçme-seçilme hakkını kazandığı yıl olan 1934 yılını numara olarak kullandı.

Maraton öncesi konuşma yapan Ekrem İmamoğlu, "Bugün harika bir gün. İstanbul için, barış için, ülkemizin huzuru için, dünya için, yeşilin korunduğu güzel bir dünya için koşacaksınız. Sizleri İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener Hanımefendi ile ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile selamlamaktan büyük onur duyuyoruz" dedi.

Maratona İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Kadıköy Belediyesi Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in eşi Tuncer Akşener,İstanbul Vali Yardımcısı Niyazi Erten de katıldı.

İstanbul Maratonu'nu erkeklerde Ugandalı atlet Victor Kiplangat, kadınlarda ise Kenyalı atlet Sheila Jerotich kazandı. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER