Taksim'de 1 Mayıs'a valilikten ret

DİSK ve KESK'in İstanbul'da 1 Mayıs'ı Taksim Meydanı'nda kutlamak için yaptığı başvuruyu, İstanbul Valiliği reddetti.

Taksim'de 1 Mayıs'a valilikten ret
İşçi sendikalarının 1 Mayıs İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’ne yönelik kutlama hazırlıkları devam ederken, Taksim’e yine resmi izin çıkmadı.

İstanbul Valiliği, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB), 1 Mayıs İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü Taksim’de kutlamak için yaptıkları başvuruyu reddetti.

DİSK Genel Merkezi’nden Cumhuriyet’e yapılan açıklamada, başvurunun reddedildiğinin sözlü olarak ifade edildiği kaydedildi.

2010 yılında 1 Mayıs kutlamalarına açılan Taksim Meydanı, 2013 yılında yeniden yasaklanmıştı.

KİM NEREDE KUTLAYACAK?

Türk-İş, bu yıl başta kıdem tazminatı olmak üzere çalışma hayatının sorunlarını gündeme taşımak için programını, işçilerin yoğun yaşadığı Kocaeli’de düzenleyecek.

Geçen yıl 1 Mayıs’ta Adana’da olan Hak-İş ve Kocaeli’de bulunan Memur-Sen bu yıl ortak kutlama yapacak. İki konfederasyon, bu yıl 1 Mayıs’ta kitlesel şekilde Şanlıurfa’da olacak.

1 Mayıs’ı İstanbul’da çeşitli sivil toplum kuruluşu ve meslek örgütleriyle kutlama geleneğini sürdüren DİSK ve KESK, bu yıl da programını aynı şehirde yapmayı planlıyor. Geçen yıl Maltepe miting alanında 1 Mayıs’ı kutlayan konfederasyonlar, bu yıl Taksim Meydanı’nda olmak için talepte bulunmuştu.

Geçen yıl 1 Mayıs’ta Anıtkabir’de olan Türkiye Kamu-Sen bu yıl Samsunda… / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2019, 12:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER