TBMM Genel Kurulu'nda kavga

TBMM'de CHP'li Engin Özkoç'un Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle yaşanan tartışma kavgaya dönüştü. Özkoç'u eleştiren TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Alçakça ifadeler, hakaretler siyaset değildir. İfade hürriyeti de değildir. Bu bakımdan bu ifadelerle basın toplantısı yapan zatı kınıyorum" dedi. Özkoç'un açıklamasıyla ilgili "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla soruşturma açıldı.

TBMM Genel Kurulu'nda kavga
TBMM Genel Kurulu’nda CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik ifadeleri nedeniyle tartışma çıktı. Kavgaya dönen tartışmada vekiller birbirlerini yumrukladı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, bugün düzenlediği basın toplantısında “Şehide kelle diyen kişi haysiyetsizdir, şerefsizdir, onursuzdur, vatan hainidir. Bunu diyen kişi Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı olamaz” dedi.


Habertürk’ten Saliha Çolak’ın haberine göre,
 TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, kürsüye geldiği sırada AK Parti sıralarından Özkoç’a tepkiler geldi.

Bazı AK Partili vekillerin Özkoç’un üzerine yürüdüğünü belirten Çolak, “CHP milletvekilleri de kürsünün önünde toplandı. Ardından itiş-kakış ve yumruklaşmalar oldu. Birbirinin boğazına sarılan milletvekilleri oldu. Milletvekilleri birbirlerini yumruklarken yere düşenler göründü. Kadın milletvekilleri de kavgayı ayırmaya çalıştı” dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla resen soruşturma başlattı.

ŞENTOP: BU ZATI KINIYORUM

Yaşananların ardından açıklama yapan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Herkesin aynı fikirde olmasını beklemek mümkün değil. Şüphesiz herkesin görüşlerini ifade etme hakkı vardır. Ancak basit, alelade, seviyesizce, alçakça ifadeler, hakaretler siyaset değildir. İfade hürriyeti de değildir. Cumhurbaşkanına hakaretlerin Meclis çatısı altında yeri yoktur” diye konuştu.

Özkoç’u kınayan Şentop, “Bu bakımdan ben bu ifadelerle basın toplantısı yapan zatı kınıyorum. Bu bir milletvekiline, siyasetçiye, sorumlu bir vatandaşa yakışmayacak bir tavırdır. Bu tahrikkâr hareketlere, ifadelere karşı Meclis’teki bütün arkadaşlarımızı dikkatli olmaya, tahriklere kapılmamaya, Meclis çatısı altında milletimizin görmek istemediği olayların yaşanmasına zemin oluşturmamaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Herhangi bir işlem yapılacak mı?” sorusu üzerine Şentop, “Bu konu Genel Kurul ve Meclis çalışması kabilinden olmadığı için bununla ilgili husus normal yargının inceleme konusu içindedir” yanıtını verdi. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2020, 21:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER