Temel Karamollaoğlu: İttifak açıklamalarından memnunum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'ilkeler ittifakı' açıklamasına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ardından bir cevap da Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'ndan geldi. Karamollaoğlu, konuya ilişin ileride temasların olacağını ifade etti. Karamollaoğlu ayrıca Mersin'de FETÖ operasyonunda gözaltına alınan kadınların zorla başlarının açıldığı yönünde haberler aldıklarını belirterek konunun araştırılmasını istedi.

Temel Karamollaoğlu: İttifak açıklamalarından memnunum
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘İlkeler ittifakı’ açıklamasını değerlendiren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Bu müspet açıklamalardan memnuniyet duyduğumu söylemek istiyorum” dedi ve ileride görüşmeler yapacaklarını söyledi. Karamollaoğlu ‘iktidar ile de temasları olacağını’ belirtti.


Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, partisinin haftalık olağan basın toplantısında, ittifakların ilkeler üzerinde yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Herkesin bloklaşmaya götürecek bir zihin aritmetiği yaptığına dikkat çeken Karamollaoğlu, “Projeler, stratejiler üzerinde ittifak yapılmalıdır. İktidara geldiğimizde biz problemleri nasıl çözeriz bunun üzerinde ittifak yapmalıyız. Dış politika, ekonomi, tarım, sanayi, hayvancılık, eğitim ve hukuk problemlerinin nasıl çözüleceği konusunda ittifaklarda anlaşmak gerekiyor” dedi.
AK Parti ile MHP arasında yapılan ‘Cumhur İttifakı’nın hangi temeller üzerine yapıldığını bilmediklerini kaydeden Karamollaoğlu, “Gördüğümüz tablo o ki sadece önümüzdeki seçimlerde başarı elde edebilirler. Peki, başarı elde edildikten sonra ne yapılacak. Bugünki ekonomik sistemin aynı ile yola devam mı edinilecek ise felakete gidiyoruz” diye değerlendirdi.

‘FETÖ ŞÜPHELİSİ HANIMLARIN BAŞI ZORLA AÇTIRILIYOR İDDİASI VAR’

Hükümetin OHAL’leri ve KHK’ları FETÖ’ya dayandırarak sürekli yenilediğini söyleyen Karamollaoğlu, “Aslında tam olarak mücadele edilemediğini görüyoruz. Böyle sinsi bir hareketle böyle mücadele edilmez. Pinpon topu ile oynar gibi hükümetle oynuyorlar. Kim onlar 15 Temmuz Darbesi’ni planlayanlardır.  Hükümet bu durum karşısında ne yaptığının farkında değil” diye uyardı.
Mersin’de yapılan bazı tutuklamalarla ilgili Saadet Partisi’ne çok ciddi ve vahim bilgilerin ulaştığını söyleyen Karamollaoğlu, “FETÖ şüphelisi olarak gözaltına alınan hanımların başörtülerinin zorla alındığı, başlarının zorla açtırıldığı iddia ediliyor. 28 Şubat’ta içeri alınanlara böyle bir şey yapılmamıştı. Sadece ibadet etmek istediklerinde kendilerine verildiği iddia ediliyor. Bu iddialar doğru mu? Zorla başörtüsü çıkarma sadece Mersin’deki gözaltılara ait bir uygulama mı yoksa Türkiye genelinde yaygın bir durum mu? Hükümetin bu konuda bir inceleme başlatmasını istiyoruz” dedi.

‘KİMSE KİMSEYİ KANDIRMASIN’

Karamollaoğlu, 28 Şubat’la hesaplaşıyoruz diyenlerin ‘Erbakan’ın yolundan gidiyoruz’ diye ‘kimseyi kandırmayacağını’ da ifade ederek,  şunları söyled: “Kimse kimseyi kandırmasın. 28 Şubat’la hesaplaşmak bankalardan bir gecede 50 milyar doları hortumlayanların yakasına yapışmakla olur. 28 Şubat’la hesaplaşmak, 1 yılda faize 70 milyar ödemekle değil, tıpkı Erbakan gibi 1 yılda Denk bütçe yapmakla olur. 28 Şubat’la hesaplaşmak ABD ile ortak mekanizma kurmakla değil D-8’lere sahip çıkmakla olur. 28 Şubat’la hesaplaşmak şeker fabrikalarını haraç mezat satmakla değil, 14 şeker fabrikası daha yapmakla olur. Atanamayan öğretmeni atamakla olur. Emekliyi, asgari ücretliyi, taşeron işçiyi açlığa mahkûm etmekle değil milletin hakkını millete vermekle olur.”

‘İLKELER İTTİFAKINA ÖNEM VERİYORUZ’

Basın mensuplarının ilkeler ittifakına ilişkin sorularına yanıt veren Karamollaoğlu, “Herkesin bloklaşmaya götürecek bir zihin aritmetiği yapıyor. Biz aslında açıkça söylüyoruz. Siyasette ittifaklar ilkeler üzerinde yapılmalıdır. Projeler, stratejiler üzerinde yapılmalıdır. İktidara geldiğimizde biz problemleri nasıl çözeriz bunu üzerinde ittifak yapmalıyız.  Dış politika,  ekonomi, tarım, sanayi, hayvancılık, eğitim ve hukuk problemlerinin nasıl çözüleceği konusunda anlaşması gerekiyor. Ancak bu bir platform üzerinde partilerin fikirlerini ve düşüncelerini ifade edebilirler.  Sadece ifade etmekle kalmaz karşı fikirleri de dinler. Bundan dolayı biz ayrıştırmadan, kutuplaşmadan yana değiliz. ‘Cumhur İttifakı’nın hangi temeller üzerine yapıldığını da bilmiyoruz.  Gördüğümüz tablo o ki sadece önümüzdeki seçimlerde başarı elde edebilirler. Peki, başarı elde edildikten sonra ne yapılacak. Bugün ki ekonomik sistemin aynı ile yola devam mı edinilecek ise felakete gidiyoruz.  Seçimin daha ne zaman yapılacağı belli olamazken, ülkeyi ikiye bölmenin bir anlamı yok. Birbirimizi dinleyelim. Birbirimize meydan okumayalım. Önümüzdeki seçimler kutuplaşmayı artırabilir. Başkanlık sistemi bu hali ile kutuplaşmayı yönlendiriyorlar. Bizim yaklaşımımız hâlâ aynı. Başta ne söylediysek bugün aynı şeyi söylüyoruz. Türkiye şu an iktidarın yanlış politikaları yüzünden bu seviyeye geldi.  Hükümetin bu konuda düşünmesini istiyoruz. Aksi takdirde bu problemler çözülmez. Biz ittifakta ilkelerimizi belirteceğiz. İlkelerimizin başında hukukun üstünlüğü geliyor. Kuvvetler ayrılığı geliyor. Siz kuvvetler ayrılığını sağlayamazsanız. Bu diktaya yönelir.”

Karamollaoğlu, vefatının yedinci senesi nedeniyle Necmettin Erbakan için Ankara’da yapılan, “İlim, Fikir, Devlet ve Dava Adamı Prof. Dr. Necmettin Erbakan” programında yaptığı konuşmada ise, “Erbakan Hoca yol açan, çığır açan bir liderdi. İlim adamı olarak çığır açtı. Devlet adamı olarak çığır açtı. İnandığı yolda tavizsiz duruşuyla çığır açtı. Erbakan Hoca ne kandı, ne kandırdı, ne de kandırıldı” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2018, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER