Turan: ABD ya da AB ülkeleriyle sorun yaşamak istemiyoruz

AK Partili Bülent Turan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden arasındaki görüşmeye dair açıklama yaptı, “ABD ile sorun alanlarımızın azalmasını tabii ki istiyoruz" dedi.

Turan: ABD ya da AB ülkeleriyle sorun yaşamak istemiyoruz

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, G-20 Zirvesi’nde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden’in ikili görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Her ülke liderleriyle yapılan görüşmelerin önemli olduğunu, görüşmenin kısa veya uzun olmasının övünülecek veya yerilecek bir konu olmadığını belirten Turan, “Mesele görüşmenin 20 dakika veya 60 dakika olması değil, görüşmede ne konuşulduğudur” dedi.

‘ABD YA DA AB ÜLKELERİYLE SORUN YAŞAMAK İSTEMİYORUZ’

Türkiye’nin diplomasisiyle, diğer ülkelerle güçlü ilişkilere ve diyaloğa önem veren bir ülke olduğunu ifade eden AK Partili Turan, “Bizler, elbette ABD ya da herhangi AB ülkesiyle bir sorun yaşamak istemiyoruz. Ancak bu ülkelerin de egemenlik ve uluslararası hukuktan doğan haklarımıza saygı göstermesini beklemek hakkımız” dedi.

Açıklamasında, “Siyasi saiklerle hazırlanan raporları, özellikle terörle mücadelede samimiyetsiz yaklaşımları, müttefiklik ruhuna aykırı davranışları ve çifte standartları kabul edemeyiz. Eski Türkiye yok. Artık hem sahada hem de masada güçlü bir şekilde varlığını sürdüren, egemenlik haklarını koruyan bir Türkiye var” ifadelerini kaydeden Turan, Erdoğan ve Biden arasında yapılan görüşmeye ilişkin ise şu değerlendirmelerde bulundu:

ERDOĞAN 84 MİLYONU TEMSİL EDİYOR: Her ülke lideriyle görüşme tabii ki kıymetli. Bununla birlikte görüşmenin kısa veya uzun olması övünülecek veya yerilecek bir konu değil. Mesele görüşmenin 20 dakika veya 60 dakika olması değil, görüşmede ne konuşulduğudur. Muhalefet etmek, iktidarı beğenmemek, eleştirmek ayrı bir konu. Muhalefetin uluslararası meselelerde, milli konularda daha özenli bir dil kullanması ayrı bir konudur. Sayın Erdoğan, G20’de de Biden ve diğer liderle görüşmelerde 84 milyonu temsil ediyor.

SORUN ALANLARIMIZIN AZALMASINI İSTİYORUZ: Biden'la yapılan görüşmede de F-16 tedariki, Afganistan, Suriye, Libya ve Doğu Akdeniz ve ekonomik ilişkiler gibi konular değerlendirildiği görülüyor. Görüşme gayet olumlu da geçti. ABD ile sorun alanlarımızın azalmasını tabii ki istiyoruz. Umarız ABD başta olmak üzere tüm ülkelerle müttefiklik ruhuna uygun olarak ilişkilerimiz güçlenmeye devam eder. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER