Akşener: Nasıl olur da 'Kürdistan' dermiş, neye şaşırıyorsunuz?

İYİ Parti lideri Meral Akşener, iktidarın Siirt ziyareti ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi, "PKK'nın ajandasını gündeme taşıdılar" dedi.

Akşener: Nasıl olur da 'Kürdistan' dermiş, neye şaşırıyorsunuz?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Siirt ziyaretinin ardından yaşanan 'Kürdistan' polemiği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener ziyareti sırasında bir esnafın kendisine "Burası Kürdistan" demesi üzerinden iktidardan gelen açıklamalar için, "Neymiş nasıl olur da burası Kürdistan dermiş. Niye şaşırıyorsunuz muhteremler? Neye şaşırıyorsunuz! Bu kişi bir HDP çalışanı. Biz aylardır ne diyoruz HDP bizzat bana sorulan bir soruya verdiğim cevap, HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırıyoruz. HDP, PKK ile arasına mesafe koymalıdır diyoruz" dedi. Akşener, "Kürdistan söylemi terör örgütünün. Bizim açımızdan şaşırtıcı bir şey yok. Cumhur İttifakı mensupları sırf bize saldıracaklar diye PKK'nın ajandasını Türkiye'nin gündemine taşıdılar" dedi.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

ÇAYIM GELMEDEN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ İMZALANIP UYGULANACAK: Türkiye'de kadın olmanın zor olduğu günlerden geçiyoruz. Bugün bir kadının istediği saatte istediği yerde bulunması zor. Bugün bir kadının istediği işi yapması zor. Bugün bir kadının istemediği bir kişiyle evlenmemesi zor. Bugün maalesef bir kadının hayatta kalması bile zor. Ülkemizde her gün başak bir kadın bu zorluklarla mücadele ederken hayatını kaybediyor. Şebnem kızımızı kurban verdik. Gencecik bir çiçeğimiz daha soldu. Hepimizin başı sağ olsun. Maalesef her cinayette benzer gelişmeleri sonuçlarını görüyoruz. Kadın ayrılmak istediğinde, hayır dediğinde saldırıya uğruyor. Çünkü bugün Türkiye'de kadın hayır dediğinde onun iradesini koruyacak bir hukuk yok. İstanbul Sözleşmesi hayat kurtaracağını bildiğimiz için yaşatır diyoruz. Tam olarak uygulanmış olsaydı şimdiye kadar yüzlerce kadını şiddetten koruyacak olan bir sözleşmesiydi. Bu ülkenin kadınları yerine birkaç Taliban aklına uymayı tercih ettiler. Ülkemizde bugün kadına şiddetin en büyük dayanağı İstanbul Sözleşmesi'ni kaldıran sizlersiniz. Yetkiyi aldığımızda daha çayım masaya gelmeden İstanbul Sözleşmesi imzalanmış ve en keskin biçimde uygulanır olacak.

BİZE SALDIRMAK İÇİN PKK'NIN AJANDASINI GÜNDEME TAŞIDILAR: Neymiş nasıl olur da burası Kürdistan dermiş. Niye şaşırıyorsunuz muhteremler? Neye şaşırıyorsunuz! Bu kişi bir HDP çalışanı. Biz aylardır ne diyoruz HDP bizzat bana sorulan bir soruya verdiğim cevap, HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırıyoruz. HDP, PKK ile arasına mesafe koymalıdır diyoruz. Kürdistan söylemi terör örgütünün. bizim açımızdan şaşırtıcı bir şey yok. Cumhur İttifakı mensupları sırf bize saldıracaklar diye PKK'nın ajandasını Türkiye'nin gündemine taşıdırlar. Mektup kardeşliği var elbette öyle olacak. Kaç gündür PKK'nın gündemini konuşan bir iktidar mensupları ve PKK'lıların söylemini gündeme getiren bir iktidar mensubu yöneticileri. İnanamıyorum. Sayın Bahçeli ile Sayın Öcalan arasındaki mektup arkadaşlığını zaten biliyorduk, Sayın Soylu'nun da bu sistemin bir paydaşı olduğunu öğrenmiş olduk.

LAF VAR İCRAAT ZERO: Kabadayılık yapan tosunlara buradan sesleniyorum. 2012'de neler yaşandı bu ülkede o kabadayılığı gösteremeyen ağzı dili lal olmuşlar, doğru ya elinizde bilgisayar vardı, bugün elinize zülfikâr verilmişse buyurun gelin kesin kafamı görelim. Ama ilginç olan şu AK Partinin havuz medyası verdiğim cevabı yetersiz buldu. İçişleri Bakanı konuşuncaya kadar MHP'den tık yoktu. İçişleri Bakanı konuştu bu  arkadaş da sürekli dedikodu yapıyor ha. Laf var icraat zero! İçişleri bakanları dedikodu yapmaz muhterem benim üzerimden makamını muhafaza etmek için atraksiyon yapıyorsun ama seninle ilgilenmiyoruz. İçişleri Bakanı konuştu arkasından bu kişiler ağızlarından çamur akıttılar. hele biri çıkmış kabristanı uygun görmüş. Kabristanı cenabı hak uygun görmüşse seni de vesile kılıyorsa hoş gelişler ola. Ama car car konuşup o kutlu fikrin bu ülkenin kurucu fikrinin yerlerde sürünmesine sebep olmanızı üzüntüyle karşılıyoruz. Verdiğim cevabı yeterince sert bulmamışlar. Vah vah, çok üzüldüm. Onlar istedikleri dümeni çevirsinler biz milletimizle buluşmaktan vazgeçmeyeceğiz. Biz Siirtlinin Batmanlının derdini konuşmaya devam edeceğiz. Onlar istedikleri hamaseti yapsınlar biz bu memlekette Türk'le Kürt'ün karşı karşıya getirilmesine paydaş olmayacağız. 

'SAYIN ÖCALAN' DEDİM ÖZÜR DİLERİM: Şimdi demin heyecanla konuşurken ben fark etmedim sayın Öcalan demişim, sizden ve milletimden özür dilerim, aklımın ucundan geçmez bebek katiline sayın demek...

TÜRKŞEKER ZARARINI VATANDAŞA YÜKLERSİNİZ: AK Parti iktidarı döneminde; 2015’ten beri, ihraç ettiğimiz şekerden daha fazlasını, ithal etmeye başladık. İzlenen berbat tarım politikalarının sonucunda, bugün, şeker gibi bir temel ihtiyaç ürünümüzde bile, zamlarla karşı karşıyayız. Ne var ki, o her şeyi çok bilen ama iş icraata gelince, sınıfta kalanlar; bu sorunu da, üreticiye ve satıcıya sopa göstererek, çözüyormuş gibi yapıyorlar. Buradan iktidardakilere seslenmek istiyorum; En son, devlete ait TÜRKŞEKER’e kesilen ceza var, bilmiyoruz sanmayın. Girdi maliyetlerindeki artış yüzünden, fiyatlar artmasın diye, TÜRKŞEKER’in zam yapmasına engel olarak, ne yapmaya çalışıyorsunuz, anlamış değiliz. Pancar Kooperatifleri’ne ait olan, şeker fabrikalarını da, batırmaya mı çalışıyorsunuz? TÜRKŞEKER’in, şeker fiyatlarını sübvanse etmesi, 3 milyar liradan fazla zarara neden oldu. Ne yazık ki, bu zararın dönüp dolaşıp, milletimize fatura edileceği de, gün gibi ortada. Zamları bir kere ötelersiniz, iki kere ötelersiniz ama sonra, benzinde olduğu gibi, bir kerede, dünyanın zammını, vatandaşın omuzlarına yüklersiniz.

EKMEĞİ 4 LİRADAN ALMAYA BAŞLAYACAĞIZ: Aziz milletim, kuru üzümde, kuru incirde, çeltikte, yer fıstığında da, sorunlar bitmiyor. Hâlbuki ülkemiz, kuru üzüm ve kuru incir üretiminde, ihracat liderliğine oynuyor. Ancak fiyatlarımız, geçen yıl ile aynı olarak belirleniyor. Yani iktidar, dünyada lider olduğumuz ürünlerde üretim yapanları, üretime küstürmek için, adeta özel bir çaba harcıyor. Yer fıstığı ise, daha da beter bir durumda. Geçen yıl, 9 ila 12 lira civarında olan fiyat, bu yıl, 6 ila 8 lira arasında düştü. Yer fıstığının, Toprak Mahsulleri Ofisi görev kapsamında olmaması da, üretim planlaması yapılmamasına neden oldu. Bakın, kışlık ekim dönemindeyiz. Çiftçimizin, üreticimizin desteğe ihtiyacı var. Rekoltelerin doğru açıklanması, kuraklık etkisinin doğru ölçülmesi gerekiyor diye, bu kürsüden taa yazın başında, Haziran ayında söyledik. Ancak gelin görün ki; parlak zekasıyla göz dolduran Tarım Bakanı, Temmuz-Ağustos ayında, kuraklığa dayalı mecburi açıkları, hesaplamayı beceremedi. Bu yüzden de, Temmuz ayında, 260 dolara düşen buğdayı, 353 dolardan, 240 dolara düşen arpayı da, 330 dolardan ithal etmek zorunda kaldık. Hep söyledim, tekrar söylüyorum; eğer bu kafayla giderseniz, bu başarısız politikayla devam ederseniz yakın zamanda ekmeği de, 4 liradan satın almaya başlayacağız. Keza Siirt’te, Tarım Ürünleri Ofisi işleten bir kardeşim de, aynı şeyi söylüyor. Diyor ki; “Bu sene kimse buğday ekemiyor. Çiftçiler kuraklık ve yüksek maliyetlerden dolayı, hep mercimek ekti. Allah korusun, gelecek sene biz ekmeği, belki tanesi 6-7 liradan yiyeceğiz.”

SİZİ SUİSTİMAL EDİYORLAR: Çiftçi kardeşlerim iktidar neden böyle yapıyor biliyor musunuz? Çünkü AK Parti sizi yokluk içinde tutmak istiyor, onlar sizi suiistimal ederek oylarınızı almayı hak görüyorlar. Onlar kendi cebini doldururken sizi yokluğa mahkûm ediyor. Sizin çocuklarınız işsizken onların evlatlarının ayıları, dayıları üzerinden üst kademe kamu görevlerine KPSS'yi atlayarak girdikleri bir düzende, elbette sizin sesinizin çıkmayacağı bu harami düzeni devam ettirmek için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. Ama merak etmeyin çok az kaldı. Sizler bizim için Türkiye için önemlisiniz. Çünkü seçmen siyasetçinin veli nimetidir. Biz sizi onlar gibi oy pusulası olarak görenlerden değiliz. Bizim için tarım bir milli güvenlik meselesidir.

BRANŞ DERSLERİNİ KOPYAYLA GEÇMİŞSİN: Sayın Erdoğan görüyorum ki okulda bazı branş derslerini belli ki kopya ile geçmişsin. Ekonomideki bazı olgularla ilgili seni aydınlatma ihtiyacı duyuyoruz. Enflasyon öyle bir kenara konacak gibi önemsiz bir mesele değildir. Fiyatların devamlı arttığı bir ekonomide kaynaklarını en doğru nasıl kullanacağını kestiremezsin. Bugün düşük verimliliğin en önemli sebeplerinden biri de yüksek enflasyondur. Yüksek enflasyon devamında güvensizlik getirir. Uzun süreli yatırımları erteler, bu da uzun dönemli büyümeyi olumsuz etkiler. Türkiye gibi tasarruf açığı olan ülkelerde her zaman bir dış kaynak ihtiyacı olur. Şimdi kendini yabancı yatırımcı yerine koy Erdoğan, enflasyonun belirsiz getirdiği bir ekonomiye paranı getirmek için yüksek mi düşük bir faiz mi istersin? Tabii ki yüksek faiz istersin  İşte tam da bu yüzden senin Nobellik  teorinin aksine, yüksek enflasyon yüksek belirsizlik, yüksek belirsizlik de yüksek faiz oranı getirir. Yani enflasyon sebep yüksek faiz de sonuç olur. Belki de en önemlisi  enflasyon gelir dağılımını olumsuz etkiler. Milleti fakirleştirir. Bizzat Merkez Bankası tarafından yapılan  çalışmalar düşük gelirli ailelerin yüksek gelirli ailelere oranla enflasyona daha fazla maruz kaldığını gösteriyor. Enflasyon fakiri daha fakir zengini daha zengin yapıyor. Maalesef Sayın Erdoğan'ın bu anlattıklarımı kavrayabileceğiyle ilgili şüphelerim var. Başarısız olduğu konularda kendisi  genellikle eleştirilere kulak vermek yerine muhalefetin çözümü olmadığı algısı yaratmaya çalışır. Ama bu acınası gayret bizim üzerimizde tutmuyor.

İSTEYİP DE ENFLASYONU DÜŞÜREMEYEN YOK: İktidara geldiğimizde, uygulayacağımız ekonomi programının başlangıcını, enflasyonla, yani hayat pahalılığıyla mücadele oluşturacak. Enflasyonu düşürmek için, atılması gereken adımlar geciktikçe, enflasyonu düşürmek, daha maliyetli oluyor. İşte bu yüzden; daha sonrasında, yüksek işsizlik ve millî gelir kaybı gibi maliyetlerle karşılaşmamak için, ekonomi programımıza, enflasyonu düşürmekle başlayacağız. İlk sene sonunda, tek haneli enflasyona,  orta ve uzun vadede de, yüzde 4-5 arası değişen bir enflasyona ulaşacağız. Hem de bunu, verileri çarpıtmayan bir TÜİK ile yapacağız. Dünyada, enflasyonu düşürmek isteyip de başaramayan tek bir ülke yok. Yeter ki, enflasyonun vatandaşa, iş dünyasına,  toplumsal uyuma, gelir dağılımına zararlarını anlatalım,  ve geniş bir mutabakat zemini oluşturalım.  Bu mutabakata, ilk olarak, hayat pahalılığını en fazla hisseden, dar gelirli vatandaşlarımızı dahil edeceğiz.  Bunun için de dar gelirli vatandaşlarımızın aldığı sosyal yardımları arttırırken, kamu harcamalarındaki israfın önüne geçeceğiz. Kamudaki israfı engellediğimizde, yüksek vergi oranları da düşecek. Daha düşük vergi oranlarıyla, hem yüksek enflasyonun önüne geçeceğiz, hem de vatandaşlarımızın, alım gücünü artıracağız.

MERKEZ BANKASI'NA KARIŞMAYACAĞIZ: Enflasyonla mücadele; kararlı bir duruş sergileyen, beklentileri yöneten, ve itibarı yüksek bir Merkez Bankası olmadan, başarıya ulaşamaz. Bunun için, Merkez Bankası’na itibarını derhal yeniden kazandıracağız. Liyakat kriterlerine göre seçilen ve bir kişiye değil, milletine karşı sorumlu olduğunun, bilincinde olan bir Merkez Bankası yönetimini behemehal atayacağız. Siyasiler olarak, bizler de, Merkez Bankası’nın bağımsızlığına saygı gösterip, işine karışmayacağız. Türkiye’de bütün çözümler, Merkez Bankası’ndan bekleniyor. Oysa, enflasyonla mücadele, yapısal ve çok yönlü çözümler gerektiriyor. Bu yüzden, enflasyonla mücadeleyi sadece, enflasyon-faiz ekseninde ele alıp, Merkez Bankası’nın üzerine yıkmayacağız. Enflasyonla mücadeleyi, geniş bir yapısal reform paketi içinde kurgulayacağız. Bu yapısal reform paketinin ana unsurlarından biri, ekonomimizi, dışarıdan gelen şoklara karşı, daha sağlam hale getirecek, bir üretim yapısını tesis etmek olacak. Mevcut durumda, AK Parti’nin, sözde yerli ve millî masallarının aksine; maalesef üretim yapımız,  ara malı ve yatırım malı ithalatını bile karşılayamayan, kötü bir ihracat performansı doğuruyor. O nedenle, yetkiyi aldığımızda, ithalat bağımlığını azaltan, yurt içi katma değer payını arttıran, rekabeti, ucuz iş gücü üzerinden değil, yüksek kalite üzerinden kurgulayan, ülkemizin dinamiklerine uygun, bir sanayi ve dış ticaret politikası izleyeceğiz. Ve tabii ki tarım… Uygulanan rezalet tarım politikaları yüzünden, Türkiye, gıda enflasyonunda, OECD ülkeleri arasında en yüksek, gelişmekte olan ülkeler arasında ise, ikinci en yüksek enflasyona sahip ülke. (HABER MERKEZİ)

Soylu ne demişti?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hafta sonu yapılan AK Parti Tokat Danışma Kurulu Toplantısı'nda Akşener'in Siirt ziyareti hakkında, “Meral Hanım Siirt'e gidiyor. Ona diyorlar ki, 'Sen buraya niçin geldin, burası Kürdistan.' Ben kötü dememişim ki. Ben sana demişim ki 6 ay, 7 ay İçişleri Bakanlığı yaptın. Ben de iyi hatırlıyorum o dönemi. Stajyer İçişleri Bakanıydın. Bir de beni şikâyet ediyor, 'Bana İçişleri Bakanı böyle söyledi' diye. Ben sana stajyer İçişleri Bakanı dedim. Ustasın usta. PKK ile HDP arasında dans etme ustasısın. Sesini çıkaramıyorsun. 'Sen bu ülkenin birliği için bunu nasıl söylersin' diyemiyorsun. Nasıl büyükelçilere, 'Size haddinizi bildiririm' diyemediysen, dün de bu ülkenin birliğine saldırana lal oldun lal, sessiz oldun” demişti. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER