IŞİD kadısı Alwi hakkında dava açıldı

Suriye’de yakılarak öldüren iki asker için fetva verdiği iddia edilen ve Türkiye’de yakalanan Jamal Alwi hakkında dava açıldı.

IŞİD kadısı Alwi hakkında dava açıldı

Suriye’de yakılarak öldüren iki askerin infaz emrini verdiği iddia edilen Suriyeli Jamal Alwi hakkında Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dava açıldı.

Halk TV'den İsmail Saymaz’ın haberine göre IŞİD'in infaz ettiği iki askere ilişkin ilk kez bir dava görülecek. Haberde, “IŞİD'e sızdırılmış bir istihbaratçı olduğu iddia edilen Şahin'in varlığı bugüne kadar devlet tarafından kabul edilmiyordu. Şahin hep kayıp diye niteleniyordu. Bu iddianameyle Şahin'in varlığı ve ölümü tanınmış oldu” ifadeleri kullanıldı.

Haberde ayrıca, “Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen 15 Ekim'de Alwi hakkında yeni dava açtı. İddianamenin 'maktul' hanesinde er Sefter Taş ve Fethi Şahin'in adı yazıyor. IŞİD'in infaz ettiği iki askere ilişkin ilk kez bir dava görülecek. IŞİD'e sızdırılmış bir istihbaratçı olduğu iddia edilen Şahin'in varlığı bugüne kadar devlet tarafından kabul edilmiyordu. Şahin hep kayıp diye niteleniyordu. Bu iddianameyle Şahin'in varlığı ve ölümü tanınmış oldu. Ayrıca yakılma görüntüleri iddianameye kondu. İki askerin yüz tanıma metoduyla o kişi oldukları saptandı” bilgileri yer aldı.

İDDİANAMEYE GÖRE ASKERLERİN YAKILDIĞI GÜN ANTEP'TEYDİ

Alwi hakkındaki ilk iddianameden farklı olarak bu kez cep telefonu sinyal bilgilerine yer verildiğini aktaran Saymaz, “Alwi, yurt dışından Türkiye'deki hesabına gönderilen paraların örgüt üyelerine teslimi için sık sık Suriye'ye geçti. Alwi'nin cep telefonunun Kilis'te baz verdiği tarihte aslında Azez'de olduğu veya Kilis-Azez arasında sıklıkla gidiş geliş yaptığı vurgulanıyor. Azez'in Eylül 2013'te IŞİD'in işgaline uğradığı, bu tarihte telefonunun Kilis merkezden ya da Öncüpınar sınırından sinyal verdiği belirtiliyor” ifadelerini kullandı. Saymaz, iddianameye göre iki askerin yakılma görüntülerinin yayınlandığı gün Alwi’nin Antep’te olduğunu da aktardı.

Habere göre iddianamede Alwi'nin iki Türk askerinin ölüm fermanını vererek, canavarca hisle eziyet çektirerek yangın silahı kullanarak kasten öldürme suçunu işlediği ifade ediliyor. Bu eylemi bir başkasını araç olarak kullanarak gerçekleştirdiği ve asli fail olduğu vurgulanıyor. Ayrıca devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozma suçunu işlediği belirtiliyor. Her iki suçtan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması isteniyor. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER