HDP'nin 4 Kasım açıklamaları engelleniyor

HDP’li siyasetçilere yönelik tutuklamaların 5'inci yılında Van ve Ağrı'da yapılmak istenen basın açıklamalarına polis müdahale etti. Dersim'de HDP binası polis ablukasına alındı.

HDP'nin 4 Kasım açıklamaları engelleniyor

Dokunulmazlıkları kaldırılan HDP milletvekillerine yönelik tutuklamaların 5’inci yıl dönümünde Ağrı’da yapılmak istenen eyleme polisler müdahale etti. Engellemeye karşı oturma eylemi yapan 6 HDP'li gözaltına alındı. Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre açıklamaya katılmak isteyenler de polis tarafından engellendi, HDP’liler açıklamaya izin verilmemesi üzerine oturma eylemi başlattı. Oturma eyleminde açıklama yapan 6 partili gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında HDP Eş Başkanları Semra Özden ile Erol Berke de yer alıyor. 

VAN’DA AÇIKLAMAYA İZİN VERİLMEDİ

HDP Van il örgütünün Sanat Sokağı’nda yapmak istediği basın açıklamasına da valiliğin eylem ve etkinlik yasağını gerekçe gösterilerek izin verilmedi. Polis ile HDP’liler arasında bir süre tartışma yaşandı. Ardından gruba müdahale eden polis, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Polis, gazetecilerin görüntü almasını da engelledi.

ADANA’DA POLİS ABLUKASI ALTINDA AÇIKLAMA

Adana'da da polis ablukasında yapılan açıklamada, HDP Adana İl Eş Başkanı Gülseren Tural, “Baskı, şiddet ve zor politikalarıyla Bizleri yok etmek isteyen iktidar her geçen gün siyasi bitişe doğru sürükleniyor. Bugün de demokratik siyaseti tasfiye ve zulüm operasyonlarına asla teslim olmayacağız” dedi.

HDP Dersim il örgütünün yapmak istediği basın açıklaması da engellendi. Evrensel'in haberine göre il binası önünde toplanan partililer ve kurum temsilcilerinin Sanat Sokağı'na gitmesine izin verilmedi. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER