Davutoğlu: Osman Kavala 30 Kasım civarında serbest kalabilir

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu iktidarın, tutuklu iş insanı Osman Kavala'yı '30 kasım civarında' serbest bırakmak için girişimde bulunabileceğini söyledi.

Davutoğlu: Osman Kavala 30 Kasım civarında serbest kalabilir

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Twitter hesabından 4 yıldır cezaevinde tutulan ve ABD ile AB'nin serbest bırakılması için çağrıda bulunduğu Osman Kavala'yla ilgili bir paylaşım yaptı.

Davutoğlu, konuyla ilgili görüşlerini anlattığı videosunu şu mesajla paylaştı: 

"Daha önce suçlayıp serbest bırakmayız dediklerini, nasıl bir günde serbest bıraktın?

Suçlulardıysa neden serbestler, suçlu değildiyseler niye tutuklu kaldılar?

Bugün suçladığın Kavala'yı yarın bırakmayacağın ne malum?

Sayın Erdoğan, Sorosçuları uzaklarda arama yakınlarına bak!"

Davutoğlu videodaki konuşmasında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kavala'yı 'Soros'la ilişki içinde bulunmakla' suçlamasına gönderme yaptı. Soros ile yakın ilişki içinde bulunanların Cumhurbaşkanı'nın danışmanları arasındaki kişiler olduğunu belirten Davutoğlu, "Soruşturmayı genişletsinler, varacakları yer Pelikan Çetesi’nin unsurlarına kadar gider Soros. Çünkü Soros’la doğrudan irtibatlı ve onunla birlikte çalışmış danışmanlar var" dedi.

Kendi öngörüsüne göre Osman Kavala'nın kısa süre içinde serbest kalacağını belirten Davutoğlu, "30 Kasım civarında yine bir kahramanlık hikayesi üretilebilirse üretilecek. Bu sefer da Kavala serbest bırakılarak kurtulmaya çalışılacak” dedi.  

Erdoğan'ın geçmişte George Soros ile yaptığı görüşmelere işaret eden Davutoğlu, Rahip Brunson ve Deniz Yücel'in serbest bırakılmasıyla ilgili, “Onlar yaşanmasaydı, 10 büyükelçi rezaleti yaşanmazdı” dedi. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER