Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan doğal gaz açıklaması

AK Parti iktidarının 19'uncu yılı nedeniyle konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Enerjide birçok sıkıntıyı aştık. Karadeniz'de doğal gazı çıkarmaya başladığımız an müjdeyi vereceğim. Ama biraz sabır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan doğal gaz açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Ukrayna Büyükelçisi Vasyl Bodnar'ın güven mektubu sunmasının öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve AK Parti'nin iktidar olmasının 19'uncu yıl dönümü hakkında konuştu.

“19 yıl içerisinde milletimizin teveccühüyle bugünlere geldik ve herhangi bir sıkıntıyı yaşamadan ülkemize hizmet yolunda sürekli artarak devam eden bir hizmet yolumuz oldu” diyen Erdoğan, “Ülkemizin dört bir yanını biz altyapı, üst yapı hizmetleriyle donattık. Bu hizmet yarışımız aynı şekilde devam ediyor. Bu konuda da asla fire vermedik. Tabii bu süreç içerisinde sadece ülkemizin içinde değil aslında dünyanın değişik ülkelerinde de hizmet yarışımızı devam ettirdik” ifadelerini kullandı.

Amerika ve Afrika'da çok sayıda ülkeyi ziyaret ettiğini hatırlatan Erdoğan, “Gördüğünüz gibi biz kıtaları dolaşıyoruz. Afrika'nın 51-52 ülkesini dolaştık. Amerika, Latin Amerika olsun buraları defaatle dolaştık. Ülkemizin mesajını buralara taşıdık, tanınmayan ülkemizi buralara tanıttık. Hâlâ da bu tanıtma süreci devam ediyor” diye konuştu.

ABD'nin New York kentinde, 20 Eylül'de açılan Türkevi'ne değinen Erdoğan, “Birleşmiş Milletler'in tam karşısında Türkevi'ni 4,5 yılda bitirmiş olmamız ve oraya böyle bir markayı vurmuş olmamız bizim için değil bizden sonra gelen nesiller için çok çok önemli bir inşallah marka olacak. Tabii bütün bunlar bizden çok bizden sonra gelecek nesiller için de hakikaten abide olacak.” dedi.

Erdoğan konuşmasına şu şekilde devam etti:

ALTYAPIDA VE ÜST YAPIDA UNUTULMAYACAK ESERLER: Türkiye'de dikkat edilirse altyapıda, üstyapıda, bütün yüksek hızlı trenlerden tutunuz, Marmaray'dan Avrasya Tüneli'ne varıncaya kadar, öbür tarafta Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, İstanbul-İzmir arasındaki otoban, bunlar unutulmayacak eserlerdir. Ve hepsinden öte bizim Karadeniz'de Samsun'dan Sarp'a kadar bu otoyolu yapmamız, bu da bir başka şaheser.

HAVALİMANI SAYISINI 56'YA ÇIKARDIK: 26 tane havalimanından 56 tane havalimanına çıktık. Bununla birlikte çok daha önemli bir adım o da 6 bin 100 kilometre bizim yolumuz vardı. Ama bunlar tabii otoyol falan değildi. Biz bunu yaklaşık 28 bin kilometreye çıkardık.

HER İLDE ÜNİVERSİTEMİZ VAR: Eğitimde bizim sayımız 76 üniversiteydi ama biz bunu 207 üniversiteye çıkardık. Ve şu anda bizim üniversitemizin olmadığı ilimiz yok, her ilde üniversitemiz var. Bu nedir? Bu şudur: Artık benim ülkemde üniversitesi olmayan ilim yok. Her ilde üniversitemiz var. Dolayısıyla Anadolu'nun tüm illerinde bizim gençlerimiz, yavrularımız üniversiteye gitmek için Hakkari'den çıkıp İstanbul'a gelmeyecek. Hakkari'de oradaki üniversitede okuyacak. Aynen Şırnak'ta, Van'da okuyacak.

ŞEHİR HASTANELERİMİZLE HER YERİ DONATTIK: Hastanelerimize bakıyorsunuz, hastanelerimizin olmadığı ilimiz yok. Bir de şehir hastanelerimizle her yeri donattık. Bunlardan daha güzel hizmet olur mu? Eğer koronavirüs sürecinde bu hastanelerimiz olmasaydı ne olurduk. koronavirüs salgınının olduğu dönemde bu hastanelerle birçok sıkıntıyı aştık.

VATANDAŞIMIN DA KASASINA GİRECEK: Aynı şey enerjide. Bakınız şu anda enerji olayında Türkiye birçok sıkıntıyı aşmış vaziyette. Şimdi Karadeniz'de doğal gaz olayıyla ilgili attığımız adımı neticelendirdiğimiz anda, doğal gazı çıkarmaya başladığımız anda inşallah müjdeyi vereceğim. Ama biraz sabır. Oradan o doğal gazı çıkardığımız anda sadece devletin değil aynı zamanda vatandaşımın da kasasına girecek.  / DUVAR

YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 2 yıl Önce

Allah aşkına doğal gazdan bahsetmeyin her bahsedinizden sonra yeni zamlar geliyor

SIRADAKİ HABER