Türkiye'den bir heyet Washington'a gidiyor

ABD'nin aldığı yaptırım kararı sonrası diplomasi trafiği sürüyor. Ankara'dan bir heyetin ABD'ye gideceği iddia edildi.

Türkiye'den bir heyet Washington'a gidiyor
Türkiye ile ABD arasında yaşanan Rahip Brunson geriliminde yeni bir adım atıldı. CNN Türk’ün diplomatik kaynaklara dayandırdığı bilgiye göre, Türkiye’den bir heyet 2 gün içerisinde ABD’ye giderek görüşme gerçekleştirecek.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Rahip Brunson krizi nedeni ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e yaptırım uygulanacağını açıklamıştı. Yaptırıma gerekçe olarak da “iki bakanın Brunson’un tutuklanmasındaki rolleri” gösterilmişti.

CNN’in ‘diplomatik kaynaklara’ dayandırdğı habere göre görüşmelerde belli konularda anlaşma sağlandığı belirtildi. Bu çerçevede, ön belli konularla ilgili detaylı görüşmelerde bulunmak ve süreci daha ileri taşımak için Ankara’dan bir heyetin bir iki gün içinde Washington DC’ye gideceği ifade edildi.

DOLAR DÜŞTÜ!

Anlaşma haberinin üzerine, 5.40 seviyesine kadar yükselen dolar yeniden 5.20’ler seviyesine geriledi. Dolar 07.30 itibariyle 5.29’da.

ABD, Rahip Brunson krizi nedeni ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e yaptırım uygulanacağını açıklamıştı.

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2018, 16:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER