Twitter'da Tahir Elçi paylaşımları

Diyarbakır Barosu Başkanı iken 4 yıl önce öldürülen Tahir Elçi için Twitter'da #TahirElci "hashtag"yle paylaşımlar yapıldı. Elçi'nin eşi Türkan Elçi, "Belki karanlık cinayet, faili meçhul olmaktan çıkar, aralanır zulmet ellerin kara perdesi, aramıza ördüğümüz korku duvarları yıkılır, İşte o zaman adalet mülkün temeli, mülk kardeşliğimizin temeli olur" diye yazdı.

Twitter'da Tahir Elçi paylaşımları
Diyarbakır’daki Dört Ayaklı Minare’nin altında 4 yıl önce vurularak öldürülen avukat Tahir Elçi anısına Twitter’da açılan #TahirElci “hashtag”i ile paylaşımlar yapıldı.

Elçi’nin eşi Türkan Elçi, “Belki karanlık cinayet, faili meçhul olmaktan çıkar, aralanır zulmet ellerin kara perdesi, aramıza ördüğümüz korku duvarları yıkılır, İşte o zaman adalet mülkün temeli, mülk kardeşliğimizin temeli olur” paylaşımını yaptı.

Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı ise “Tahir Elçi, bu tweeti paylaştıktan 46 saat sonra, barışı savunurken ve medeniyeti sahiplenirken, Dört Ayaklı Minarenin altında, silahlı suikaste uğradı,” tweetini paylaştı.

CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Elçi’yi “#TahirElçi’nin yokluğunda zaman çabuk ama bir o kadar da ağır geliyor. Daha dünmüş gibi bu yaşadıklarımız…” sözleriyle andı.

Diyarbakır Barosu da “Tüm failler hesap verene dek bu dosyanın takipçisiyiz!” paylaşımını yaptı.

Sırrı Sakık ise “Bazı acılar, kederler zaman ne kadar hızlı akarsa aksın ilk gün gibi acı acı kanar. Sevgi ve özlemle” ifadelerini paylaştı.

İstanbul Barosu avukatlarından Kemal Aytaç ise “Tahir başkanı unutmadık…” diye yazdı.

Avukat Ramazan Demir de “Acısı ve ağrısı ilk günkü gibi taze. Özlem ve hasretle…” sözleriyle Elçi’yi andı.

Saadet Partisi milletvekili Cihangir İslam da Elçi’yi anan isimler arasındaydı. İslam “Diyarbakır’da ‘Barışın Sembolü’ olarak bilinen merkezi bir mekanda barıştan başka bir şey önermemiş olan #TahirElçi’yi katlinin dördüncü yılında saygıyla ve rahmetle anıyorum,” diye yaptığı paylaşımını “Faillerin bir an önce ortaya çıkartılması dileğiyle,” sözleriyle tamamladı. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2019, 10:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER