Yeni Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ Oldu!

Bekir Bozdağ yeni hükümet sözcüsü oldu. Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Bozdağ, görev dağılımını açıkladı.

Yeni Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ Oldu!
Kabine revizyonu sonrası yapılan ilk toplantıda yeni hükümet sözcüsünün Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ oldu. Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı.


Bozdağ, toplantının gündeminde yeni müfredat ve yapılacak çalışmaların ele alındığını aktardı. Bozdağ, konuyla ilgili açıklamanın ilerleyen günlerde yapılacağını belirtti.

Bakanlar Kurulu’ndaki görev dağılımını açıklayan Bozdağ, MİT, Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Varlık Fonu ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) Başbakan Binali Yıldırım’a bağlı olacağını söyledi.

Görev dağılımına göre TRT, Anadolu Ajanı ve Diyanet İşleri Başkanlığı Bekir Bozdağ’a; ekonomi koordinasyonu ve bankalar Mehmet Şimşek’e; MGK kararlarının takibi ve ekonomik yatırımlar ve RTÜK Fikri Işık’a, AFAD ve Yatırım Ajansı Recep Akdağ’a bağlı olacak.

2013 yılının Aralık ayında Adalet Bakanlığı görevine getirilen Bekir Bozdağ, 2015 seçimleri öncesinde görevini müsteşar Kenan İpek’e devretti. Bozdağ, 1 Kasım 2015 seçiminin ardından yeniden Adalet Bakanı oldu.

19 Temmuz’da gerçekleşen kabine revizyonun arından Başbakan Yardımcılığı’na getirilen Bozdağ, Adalet Bakanlığı görevini Abdülhamit Gül’e devretti.

Bozdağ’dan önce Hükümet Sözcülüğü görevini Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yürütüyordu. Kurtulmuş ise Kültür ve Turizm Bakanlığı’na atandı. 

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2017, 18:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER