Seçimde Erdoğan'ın rakibi kim olacak?

Ankara'nın kulis bilgilerini paylaşan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2019'daki başkanlık seçimi için kapıyı tamamen kapatmadığını öne sürdü.

Seçimde Erdoğan'ın rakibi kim olacak?
Siyasette tüm hesaplar şimdiden 2019’da yapılacak başkanlık seçimi üzerine yapılıyor. Siyaset kulislerinde de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkacak aday ya da adaylar üzerine çeşitli spekülasyonlar yapılıyor.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2019’da aday olmayacağını açıklamış olsa da, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu durumun değişebileceğini öne sürdü.

Selvi, “Erdoğan’ın rakibi kim olacak?” başlıklı yazısında şu konuları aktardı:

Cumhurbaşkanlığı seçiminde bu kez hedef, ilk turda Erdoğan’ı seçtirmemek. Onun için bu kez HDP’ye de aday çıkartmayıp, Kılıçdaroğlu’nu ortak aday yapmayı planlıyorlar. İktidar cephesinden görünen fotoğraf bu.

…Sorunun ikinci ayağı MHP seçmeniyle ilgili.

…Sorular önemli. Ama Kılıçdaroğlu’nun aday olup olmayacağı daha önemli bir konu. Bu değerlendirmeleri Kılıçdaroğlu ile paylaştım. “Sizin açıklamalarınız ışığında ben, Kemal Bey aday olmayacak diye yazdım” dedim. “Haklısın, doğru olan senin yazdığın” demedi. “Bakalım” dedi. Kapıyı kapatmadı.

Yazının tamamı


Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2017, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER