Rusya, Esad ve YPG'nin gizli merkezi

Rusya'nın iki hafta önce yanlışlıkla YPG'yi hedef alması sonrası Rakka'nın doğusunda gizli bir merkez kurulduğu belirtildi. Buna göre, IŞİD'le savaşan tarafların karşı karşıya kalmaması için, YPG, Rusya ve Suriye ordusu arasında koordinasyon kuruldu.

Rusya, Esad ve YPG'nin gizli merkezi
Beşar Esad yönetimi, Rusya ve YPG’nin, Rakka’nın doğusunda çölde gizli bir koordinasyon merkezi kurduğu ortaya çıktı. Amacın, YPG’nin ağırlığını oluşturduğu ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri ile Rusya’nın desteklediği Suriye ordusunun karşı karşıya gelmesini engellemek olduğu belirtildi.


10 GÜN ÖNCE KURULDU

The Independent gazetesinin deneyimli Ortadoğu muhabiri Robert Fisk, gizli merkezin 10 gün önce Rakka’nın doğusundaki Rusafa’da, çölün ortasında kurulduğunu aktardı. Buna göre, Rusafa’daki merkezde Yevgeni isimli bir Rus albayın yanı sıra YPG üyeleri ve bir grup Suriye askeri de bulunuyor.

‘RUSYA YANLIŞLIKLA YPG’Yİ VURUNCA…’

Rus Albay Yevgeni Fisk ile konuşmayı reddetti. Adını vermek istemeyen bir YPG üyesi ise şu bilgiyi verdi: Merkez, Suriye ordusunun iki hafta önce Rusafa’da bir dizi köyü IŞİD’den temizlediği sırada, Rus hava saldırılarının yanlışlıkla bir Kürt mevzisini hedef alması sonrası kuruldu. YPG üyesi, “Hepimiz IŞİD’e karşı tek bir amaç altında savaşıyoruz. Bu merkezin varlık nedeni de bu – hatalardan kaçınmak” dedi.

‘EFRİN’DE DE BİR MERKEZ VAR’

YPG üyesi, “Her gün konuşuyoruz ve operasyonu koordine etmek için Efrin’de de bir diğer merkezimiz var. Birlikte savaşan tek bir güç oluşturmalıyız” diye konuştu.

Haberde, “Bu kişilerin varlığı, Suriye güçlerinin IŞİD’e karşı ‘ittifak’a müdahale ettiğine dair Batı’dan ve özellikle de ABD’den gelen saldırganca iddiaların aksine, iki tarafın da esasında bir çatışmadan kaçınmak için sınırlarını zorladığını gösteriyor” denildi. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2017, 15:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER