CIA'den Venezuela itirafı

CIA Başkanı Pompeo, Meksika ve Kolombiya ile birlikte Venezuela'daki sosyalist hükümeti devirmeye çalıştıklarını ima etti. Venezuela'dan sert tepki ver.

CIA'den Venezuela itirafı
Venezuela’da Nicolas Maduro’nun sosyalist hükümetine karşı protestolar devam ederken, CIA Başkanı Mike Pompeo’dan bir ‘itiraf’ geldi. Pompeo, ‘CIA’in ülkedeki dinamikleri anlamak için elinden geleni yaptığını’ söyledi; Meksika ve Kolombiya’da görüşmeler yaptığını açıkladı. Bu sözleri ‘CIA parmağı’nın itirafı olarak yorumlayan Venezuela hükümeti komşularından açıklama istedi.


CIA Başkanı, tartışma yaratan açıklamayı Aspen Enstitüsü’ndeki bir panelin soru cevap kısmında yaptı. Pompeo, ‘Venezuela’da bir geçiş yaşanmasını umduğunu’ söyledi, “Biz CIA olarak olarak oradaki dinamikleri anlamak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

CIA Başkanı sözlerine, “Kısa süre önce Mexico City ve Bogota’yı ziyaret ettim – onların, dünyanın kendi taraflarına ve bizim tarafımıza düşen bölümleri için daha iyi bir sonuç almak adına yapabilecekleri şeyleri anlamaları için” diye devam etti.

MADURO: AÇIKLAYIN

maduro

Bu sözler, Hugo Chavez’in 2013’teki ölümünden sonra seçilen Nicolas Maduro’dan sert tepki çekti. Maduro şu ifadeleri kullandı: “CIA direktörü, ‘CIA ve ABD Venezuela’daki anayasal hükümeti devirmek ve ülkemize müdahale etmek için Meksika ve Kolombiya hükümetleriyle doğrudan işbirliği halinde çalışıyor’ dedi. Meksika ve Kolombiya hükümetlerinden CIA’in açıklamalarına izahat getirmelerini istiyorum.” (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2017, 12:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER