Trump'tan bir garip Suriye mesajı!

ABD Başkanı Trump, Suriye'de Esad yönetimiyle savaşan silahlı isyancılara Amerikan yardımının kesildiğini doğruladı. Ancak Trump'ın konuyla haberde 'uydurma bilgiler verildiğini' söylemesi kafa karıştırdı.

Trump'tan bir garip Suriye mesajı!
ABD Başkanı Donald Trump, CIA’in Suriyeli silahlı gruplara yardım programının kesildiğine ilişkin haberi Twitter hesabından doğruladı. Fakat Trump’ın kullandığı ifadeler dikkat çekti.


ABD Başkanı Suriyeli muhaliflere yapılan ödemeleri ‘tehlikeli, devasa ve müsrif’ diye nitelerken, haberi yayınlayan Washington Post gazetesinin sahibi olan Amazon şirketinin adını andı ve haberdeki bilgilerin uydurulmuş olduğunu savundu.

Trump tweet’te şu ifadeleri kullandı: “Amazon’un Washington Post’, Esad’la savaşan isyancılara yapılan devasa, tehlikeli ve müsrif ödemelere son vermemle ilgili haberindeki bilgileri uydurdu.

PUTİN YORUMUNA MI KIZDI?

Washington Post gazetesi geçen hafta yayımlanan haberinde Rusya’nın söz konusu yardıma karşı çıktığını ve Trump’ın da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşmesinden önce programa son verdiğini yazmıştı. Haberde, bir yetkilinin “Bu, bölge için çok önemli bir karar. Suriye’de Putin kazandı” ifadelerine yer verilmişti. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2017, 12:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER