Yıldırım, Ankara için Akşener'le görüştü

Ankara Büyükşehir adaylığı için ismi geçen Cengiz Topel Yıldırım'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le görüştüğü ortaya çıktı. Görüşmenin CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dahilinde gerçekleştiği ve iki partinin Yıldırım ismi üzerinde uzlaşmaya yakın olduğu öne sürülüyor.

Yıldırım, Ankara için Akşener'le görüştü
Yerel seçimler için CHP ve İYİ Parti arasındaki ittifak görüşmeleri devam ediyor. Görüşmelerde kilit illerin başında ise Ankara geliyor.  Kulislerden edinilen bilgiye göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Almanya temasları sırasında, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, adı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçen Cengiz Topel Yıldırım ile yüz yüze görüştü.

Cumhuriyet’ten Sertaç Eş’in haberine göre görüşme, Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde gerçekleşti. Görüşmede, Yıldırım Ankara’ya ilişkin düşüncelerini iletti.

CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre Mansur Yavaş’ın ‘rozetsiz aday’ söylemini gündeme getirmesi ve sürdürmesi, parti içinden tepkiler oluşmasına yol açtı. Bu nedenle CHP, görüşmelerde Ankara için İYİ Parti’ye Cengiz Topel Yıldırım’ı önerdi. İYİ Parti yönetimi de Yıldırım ismine olumsuz bir yaklaşım göstermedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2018, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER