YSK Başkanı: Seçimler 14 Mayıs'ta, ikinci tura kalırsa 28 Mayıs'ta yapılacak

YSK Başkanı Ahmet Yener, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin 14 Mayıs'ta yapılmasına karar verildiğini açıkladı.

YSK Başkanı: Seçimler 14 Mayıs'ta, ikinci tura kalırsa 28 Mayıs'ta yapılacak

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim ilanının ardından yaptığı açıklamada seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağını söyledi. YSK seçimlerin ikinci turunun ise 28 Mayıs'ta yapılacağını açıkladı. YSK, seçim takvimi için çalışmalarını sürdürüyor.

YSK Başkanı Ahmet Yener, "Bugün Cumhurbaşkanımızın seçimlerin yenilenmesi kararı üzerine YSK yaptığı toplantıda 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin yapılması olarak belirlenmiştir. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması halinde 28 Mayıs tarihi belirlenmiştir. Çalışmalara devam ediyoruz. Birazdan kamu görevlilerin istifası için tarih belirlenecek" dedi.

Önceki seçimlerde de olduğu gibi bu kararlar; istifa etmesi gereken kamu görevlileri ile illerin çıkaracağı milletvekili sayılarının ilanına ilişkin olacak. Seçim takvimi ise daha sonra ilan edilecek.

YSK kamu görevlilerine ilişkin kararında, hangi kamu görevlilerinin vekil adaylığı durumunda ve hangi süre aralığında istifa etmesi gerektiğini belirtecek. Bu süre aralığının ise 11-16 Mart tarihleri arasında olması bekleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER