Şap hastalığı nedeniyle Diyarbakır ve Siirt'te hayvan pazarları kapatıldı

Diyarbakır ve Siirt'te, il hayvan sağlığı ve zabıtası komisyonları şap hastalığı nedeniyle canlı hayvan pazarlarının kapatılmasına karar verdi.

Şap hastalığı nedeniyle Diyarbakır ve Siirt'te hayvan pazarları kapatıldı

Diyarbakır ve Siirt'te canlı hayvan borsası pazarları, Türkiye'de de görülen SAT-2 serotipi şap hastalığı nedeniyle önlem amacıyla kapatıldı.

DHA'nın haberine göre, Diyarbakır İl Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu kararıyla, şap hastalığına karşı canlı hayvan borsası pazarı kapatıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, "Diyarbakır ili Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu'nun, 09.03.2023 tarih ve 2023/5 sayılı kararı ile, şap hastalığı ile mücadele kapsamında, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Canlı Hayvan Borsası, ikinci bir karara kadar kapatılmıştır" denildi. 

Siirt'te de ikinci bir duyuruya kadar hayvan borsası pazarının kapatılmasına karar verildi. 

Siirt Valiliği'nin açıklamasında "Irak'ta şap hastalığıyla ilgili gelişmelerin ortaya çıkması üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Şap Enstitüsü Müdürlüğü'ne incelenmek üzere farklı mahallerden numuneler gönderilmiştir. Bir numunenin, daha önce ülkemizde rastlanmayan SAT-2 serotipi olduğu tespit edilerek etken izole edilmiş ve ülkemizde bu serotipe karşı aşı üretimi için çalışmalara ivedilikle başlanmış, tüm illerde olduğu gibi İlimizde de çeşitli önlemler alınmıştır. İlimizde tespit edilmiş herhangi bir şap hastalığı mihrakı bulunmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca Siirt'te il içi ve il dışı hayvan sevkleri de ikinci bir karara dek durduruldu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER