Yüksekdağ: Cizre'de karanlık provokasyon tezgahlandı

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Cizre'de olan olayların büyük bir provokasyon olduğunu söyledi.

Yüksekdağ: Cizre'de karanlık provokasyon tezgahlandı

HDP Muğla 1. Olağan Kongresi Halk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Kongrede konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Cizre'de provokasyon yaşandığını belirterek, "Bugün Cizre'de yine karanlık bir provokasyon tezgâhlandı. Sayın Abdullah Öcalan ve Kürt halkı bu sürecin hızlandırılması için, barış sürecinin sağlıklı bir şekilde yaşama geçmesi için her türlü çabayı gösterirken Cizre'de karşımıza saldırganlık pratiği çıkarılıyor" dedi.

Bülent Arınç'ın kısa bir süre önce HÜDA-PAR ile görüştüğünü belirten Yüksekdağ, "Cizre'de yaşanan gelişmeler. Cizre'de yaşanan kışkırtmanın sorumlusu kimdir? Acaba bundan dört gün önce AKP tarafından bölgeye gönderilen ve HÜDA-PAR'la resmi görüşme yapan Bülent Arınç olmasın? Acaba bu süreç içinde bu görüşme ne anlama geliyordu?" diye sordu. 

'ROBOSKİ'NİN HESABI SORULMADAN BARIŞ OLMAZ'

Roboski'de 2012 yılında savaş uçaklarıyla katledilen 34 kişinin hesabı sorulmadan barış olamayacağını söyleyen Yüksekdağ, "Biz her şeyde önce Roboski için adalet istemeye devam edeceğiz. Katledilen, kıyıma uğratılan bütün halklarımız için, Alevi halkımız, Süryani halkımız, Êzidi halkımız, bütün katliama uğrayan halklarımız için adalet demeye devam edeceğiz. Roboski'nin hesabı sorulmadan, Roboski'nin hesabı verilmeden bu ülkede rahat uykudan söz etmek asla ve asla mümkün olmayacak" şeklinde konuştu. 

'BARAJI YIKIP GEÇECEĞİZ'

Türkiye'nin utanç duvarı olan seçim barajını yıkıp geçeceğini ve AKP'nin de baraj utancı içerisinde boğulacağına değinen Yüksekdağ, "Çünkü seçim barajı, Türkiye'deki siyasi iktidarın ve devletin utanç vesikasıdır. Utanç ve ibret örneğidir. Baraj bizim değil, onların sorunu. Biz yüzde 10 barajını yıkıp geçeceğiz, onlar daha fazla utanacaklar. Onlar bu utanç içinde boğulacaklar. 
Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde Muğla HDP İl Eş Başkanlığına Adalet Aydın ve Yusuf Uludağ getirildi. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2014, 21:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER