Onlarca merkezde Roboski protestosu

Onlarca merkezde bir araya gelen on binlerce kişi Roboski kaltliamını 3. Yıldönümünde protesto etti.

Onlarca merkezde Roboski protestosu
Onlarca merkezde bir araya gelen on binlerce kişi Roboski kaltliamını 3. Yıldönümünde protesto etti. Aydın, Bodrum, Manisa, Yüksekova, Şemdinli, Bulanık, Varto, Ağrı, Erzurum, İzmir, Van, Niğde, Çorum, Adana, Antalya, İstanbul, Yalova, Kocaeli, Çanakkale, Silvan, Bismil ve Ergani’de bir araya gelen on binlerce kişi, Roboski katliamını, 3. yıldönümünde protesto etti.


AYDIN 

Roboski Katliamı’nın 3 yıl dönümü nedeniyle HDP Aydın İl Örgütünün düzenlediği basın açıklamasına binlerce kişi katıldı. HDP Aydın İl binası önünde bir araya gelerek Kent Meydanı'na yürüdü. Sevgi Yolu Sokağı'nda basın açıklamasını okuyan HDP İncirliova Eş Başkanı Emine İğici, "HDK ve HDP olarak emri veren ve uygulayan asker ve siyasi tüm sorumluların bulunması ve cezalandırılmasının takipçisi olamaya devam edeceğiz" dedi.

Basın açıklamasının ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapıldıktan sonra hayatını kaybeden 34 Roboskili’nin isimleri okunarak anıldı.

BODRUM 

Roboski'de 34 kişinin F16 uçaklarıyla katledilmesini protesto eden HDP Bodrum İlçe örgütüne 50 kişilik bir grup ırkçı saldırıda bulunmak istedi. HDP Bodrum İlçe binası önünden Belediye binası önün HDP'liler burada basın açıklaması yaptıkları sırada ellerinde Türk Bayrakları bulunan 50 kişilik bir grup ırkçı sloganlara attı. Baskılara karşı basın açıklamasını yapan HDP'liler 5 dakikalık oturma eylemi yaptı. Bu sırada ırkçı grup HDP'lilere saldırmak istedi olayerinde bulunan Çevik Kuvvet ekipleri ırkçı grubun önünü kesi. 

Bodrum Belediye binası önündeki gerginlik devam ediyor. 

MANİSA

Manisa merkez Yunus Emre ilçesi, Horozköy eski pazar yerinde bir araya gelen çok sayıda kişi hazırlamış oldukları temsili 34 tabutu omuzlarına alarak, Fevzi Çakmak mahallesi, mezarlık meydanına kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Yapılan yürüyüşte "Roboski halkı yalnız değildir", "Katil devlet hesap verecek", "Şehit namırın" sloganları atıldı. Mezarlık meydanında HDP Yunus Emre ilçe başkanı Seracettin Hesas basın açıklaması yaptı. 
 

Manisa Manolya Meydanı'nda bir araya gelen Manisa Emek, Demokrasi ve Barış platformu üyeleri de Roboski katliamının yıl dönümünü yaptıkları basın açıklaması ile protesto etti. Eğitim-sen şube başkanı Metin Demirel, "Maraş, 19 Aralık cezaevleri, Roboski katliamlarını unutmuyoruz, unutturmayacağız" dedi.

YÜKSEKOVA

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde HDP ve DBP öncülüğünde, Roboski Katliamı ve Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşanan olayları protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi. DBP ilçe binası önünde bir araya gelen ve aralarında siyasi parti, sivil toplum örgütü ve sendika temsilcilerinin de bulunduğu 10 bine yakın kişi, “Em komkujiya Roboskiyê şermezar dikin. Kujerên Roboskiê bila demildest werin eşkerekirin. Gelê Geverê her tim li gel we ne” ile üzerinde Roboski’de yaşamını yitiren 34 kişinin fotoğraflarının yer aldığı, “Roboski Katliamı’nı kınıyoruz” pankartları eşliğinde eski cezaevi kavşağına doğru yürüyüşe geçti. Yoğun polisiye önlemlerinin alındığı ilçede “Bıjı berxwedana Cizîzê”, “Cizre halkı yalnız değildir”, “Cizre'ye uzanan eller kırılsın”, “Bijî serok Apo” sloganları eşliğinde Oslo Oteli’nin önüne varan kitle, Roboski’de yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşunda bulundu. 

Ardından söz alan Gever Demokratik Toplum Meclisi Eş Başkanı Şerafettin Dede, Cizre’de yaşananları hatırlatarak, AKP’nin karar vermesi gerektiğine işaret etti. Daha sonra söz alan HDP İlçe Eş Başkanı Ferman Öztunç, Roboski ve Cizre’de yapılan katliamlarını kınadı. 

ŞEMDİNLİ

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde, 34 kişinin yaşamını yitirdiği Roboski Katliamı’nın 3’üncü yıl dönümü nedeniyle esnaf kepenk açmadı. İlçede, nöbetçi eczane ve fırınların dışında hiçbir esnaf iş başı yapmadı. 

BULANIK

Muş’un Bulanık ilçesinde, 34 kişinin katledildiği Roboski Katliamı’nın 3’üncü yıl dönümü nedeniyle kitlesel yürüyüş düzenlendi. DBP ilçe binası önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, Aslanpaşa Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçti. DBP ve HDP ilçe yöneticilerinin de katıldığı yürüyüşte sık sık, “ Roboskililer mezarda katilleri dışarıda”, “ Susma sustukça sıra sana gelecek”, “Biji Serok Apo”, “Roboskiyi unutma, unutturma” sloganları atıldı. Yürüyüşün ardından “Çerxa Şoreşe” marşı eşliğinde saygı duruşunda bulunulmasının ardından HDP İlçe Eş Başkanı Selvi Kaya kıtle adına açıklama yaptı. Kürdistan coğrafyasında yaşanan yüzlerce katliamdan birisinin de 28 Aralık 2011 de Roboski’de yapıldığını hatırlatan Kaya, katliamı gerçekleştirenlerin cezasız bırakıldığı gibi AKP Hükümeti tarafından ödüllendirildiğini söyledi. 

Açıklama ardından kitle yürüyüş halinde ilçe binasının önüne gelerek dağıldı. 

VARTO 

Muş'un Varto ilçesinde, DBP ve HDP ilçe örgütleri öncülüğünde bir araya gelen yüzlerce kişi, Roboski Katliam'ını yürüyüşle protesto etti. DBP ilçe binası önünde başlayan yürüyüşe belediye eş başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve yüzlerce kişi katıldı. "Katliamı lanetliyoruz", "Roboski için adalet" pankartları ve " Katil AKP", " Em jı Roboski bîrnakin" dövizlerini taşıyan kitle, "Katil devlet hesap verecek", " Kürdistan faşizme mezar olacak" sloganları atarak Mordem Kültür Merkezi önünde kadar yürüdü. 

Yürüyüş ardından saygı duruşunda bulunan kitle adına açıklama yapan HDP ilçe yöneticisi Mustafa Doğan, Roboski Katliamı'nın devlet tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, Cumhuriyet tarihi boyunca Kürtlere yönelik gerçekleştirilen katliamları sıraladı. 

Açıklamanın ardından kitle, "Bijî serok Apo" sloganları eşliğinde dağıldı.

AĞRI

Ağrı’da, Roboski Katliamı’nın 3’üncü yıl dönümü nedeniyle anma etkinliği düzenlendi. Karizma Düğün Salonu’nda düzenlenen anmaya, DBP, HDP, KESK, DİSK, İHD, KURDİDER, Eğitim Destek Evi ve belediye yönetici ve temsilcilerinin yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. “Çerxa Şoreşê” eşliğinde yapılan saygı duruşunun ardından söz alan DBP İl Başkanı Necmettin Efe, 33 kurşun, Zilan, Dersim, Ağrı ve Roboski katlamalarının faillerinin ortaya çıkarılmadan kardeşlikten bahsedilemeyeceğine işaret etti. 

ERZURUM

DBP Erzurum İl Örgütü öncülüğünde, yapılan etkinlikler ile Roboski Katliamı’nın failleri kınanarak, katledilen 34 kişi anıldı. Yakutiye ilçesi Mahallebaşı’nda bulunan DBP il binası önünde bir araya gelen ve aralarında HDP, HDP, İHD, Eğitim Sen, Eftelya Kültür Sanat Derneği üye ve yöneticileri, üniversite öğrencilerinin de bulunduğu yüzlerce kişi, Roboski’de katledilen 34 kişinin fotoğrafı, “Roboki katliamını unutmadık unutturmayacağız” ve “19 Aralık’ta hapishanelerde Maraş’ta Soma’da Ermenk’te Roboski’de katleden devlettir uzlaşmayacağız barışmayacağız hesap soracağız” pankartlarını taşıyarak, “Katil devlet hesap verecek”, ”Roboski’nin hesabı mahşere kalmaz”, ” Bijî Serok Apo “ ve “PKK halktır halk burada” sloganları eşliğinde mahalle meydanına kadar yürüdü. 

Ardından yaşamını yitirenlerin anısına durulan saygı duruşunun ardından kısa bir açıklama yapan DBP İl Eş Başkanı Mizgin Sayan Aksoy, Roboski Katliamı’nın üzerinden geçen zamana işaret ederek, AKP Hükümeti’nin Kürt sorununa askeri çözüm ısrarlarının sonucu olarak katliamların yaşandığına vurgu yaptı.

Açıklama ardından üniversite öğrencileri Roboski Katliamı’nın canlandırdı. Canlandırma ardından sloganlar eşliğinde DBP il binasına geçen kitle katliamda yaşamını yitirenler anısına yapılan sinevizyon gösterimini izledi. 

İZMİR

HDP İzmir İl Örgütü ve İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi, Roboski Katliamı’nın yıl dönümü dolayısıyla anma etkinlikleri düzenledi.

"Roboski’yi unutma, unutturma" pankartı taşıyan İHD üyeleri, Eski Sümerbank önünde toplandı. Katliamda yaşamını yitirenlerin anıldığı, devlet ve hükümetin protesto edildiği etkinlikte konuşan Aysel Buzludağ, "İnsan ölür. Çünkü insan ölümlüdür. Ne zaman ve nasıl olacağını bilemeyiz. Ölüm sınır tanımaz. Ölüm yadırgatıcıdır. Yadırganan, inanılmayan, kabullenilmeyen bütün duygular ölü ile birlikte mezara gömülmez. Hele çoğu çocuk olan 34 kişinin ölümü daha da ağırdır" ifadelerini kullandı.

Katliamdan sorumlu olanların yargılanmadığı ve devletin özür dilemediği için tepki gösteren Buzludağ, Maraş’tan Sivas’a, Çorum'dan Roboski’ye kadar bütün katliamlardan devletin sorumlu olduğuna işaret etti. Etkinlikte, katliam davalarının yeniden açılması ve adil yargılama talebi dile getirildi.

Konak Pier önünde toplanan HDP bileşenleri ve çeşitli kurumlar da Roboski Katliamı'nı protesto etti. "Roboski Katliamı'nı unutmadık" yazılı pankart ve katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarını taşıyan kitle, Konak Eski Sümerbank önüne doğru yürüyüş düzenledi. HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur Roboski Katliamı'nın, 'halkların ortak yaşam iradesine, Kürt halkının demokrasi, özgürlük ve eşitlik taleplerine indirilmiş zalimane bir darbe' olduğunu belirtti. Katliamın hala aydınlatılmamış olmasına tepki gösteren Uğur, "İnsanlık dışı uygulamaları yok saymak, unutturmak ya da üstünü kapatmak mümkün değildir. Bu konu açıklığa kavuşana, siyasi ve askeri sorumlular yargılanıp ceza alana kadar susmayacağız" dedi.

VAN

Van’da Roboski katliamını protesto eylemi için binlerce kişi Sebze Hali’nde toplandı. Sembolik tabutlar ve Roboski katliamında yaşamını yitiren 34 Kürt gencinin fotoğraflarını taşıyan kitle yürüyüşe geçti. Sık sık, “Biji Serok Apo”, “Şehit namırın” ve “Katil AKP hesap verecek” sloganları atılan yürüyüşe HDP Van Milletvekilleri Özdal Üçer, Nazmi Gür, DBP Van İl Başkanı Avukat Miraz Çallı, HDP Van İl Başkanı Harun Okay ve STÖ temsilcileri katıldı.

Van Büyükşehir Belediyesinin önüne kadar süren yürüyüşün ardından Asiye Ertaş bir konuşma yaptı. Sömürgeci faşist AKP zihniyetinin 3 yıl önce savaş uçakları ile çoğu çocuk ve genç 34 Kürdü katlettiğini belirten Ertaş, “Bu katliam en barbarca katliam olarak tarihe geçmiştir. Roboski katliamının ardında yatan gerçeklik kesinlikle AKP’nin büyük Kürt düşmanlığı zihniyeti olmuştur. Katliam son derece planlı ve bilinçli yapılmıştır. Katliamın planlayıcısı ve karar veren gücü Erdoğan ve AKP hükümetidir. Bundandır ki, aradan 3 yıl geçmesine rağmen katliamdan sorumlu hiçbir kişi ne tutuklanmış, ne soruşturmaya alınmıştır. Başta Kürt halkı olmak üzere Türkiye halkları ve tarih karşısında bu kadar suçlu olan ve Kürt düşmanlığını Kobanê örneğinde olduğu gibi her fırsatta ortaya koyan AKP’nin inkarcı, ırkçı, faşist zihniyetini her zeminde teşhir edeceğiz. Suçlu AKP devletidir. AKP, Roboski katliamının hesabını vermek zorundadır” dedi.

Açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapan kitle daha sonra “Katil AKP hesap verecek” sloganları ile DBP İl binasına kadar yürüdü.

KONYA

HDP Konya il örgütü, Roboski katliamının yıl dönümü nedeniyle Eğitim Sen Konya Şubesi'nin önünde basın açıklaması yaparak, katliamda yaşamını yitirenleri andı. Açıklamaya HDP Konya eş başkanları, il yöneticileri, STK'lar ve Selçuk üniversitesi öğrencileri katıldı. Polis ablukaya aldığı kitle, katliamda hayatını kaybeden 34 kişinin isimlerinin bulunduğu 'Roboski'den yükselen çığlık, Adalet istiyoruz' yazılı pankart açtı. Sık sık "Şehit Namirin", "Roboskiyi unutma unutturma" , "Roboski'den Soma'ya hesap verecekler" sloganı attı. Selçuk üniversitesi öğrencilerinin hazırladıkları gösteri ile katledilen 34 insan temsili olarak andılar. 

Bu arada etrafta toplanan faşist bir grup ise, tekbir getirerek eyleme sözlü saldırıda bulundu. Kitlenin, "Şehit Namirin" sloganları ile karşılık verdiği saldırı girişimi fiziki çatışmaya dönüşmedi. Ancak ülkücü grup eylemin yapıldığı Eğitim Sen binasının önünde uzun süre bekledikten sonra dağıldı. 

HDP Konya Eş Başkanı Nurhal Erkal, katliama dikkat çekerek, sorumluların açığa çıkmaması için AKP hükümetinin özel bir çaba sergilediğini söyledi. "Roboski Katliamı, Kürt halkına yönelik özel savaş politikalarının bir sonucudur, son derece planlı ve bilinçli yapılmıştır" diyen Erkal, katliamın sorumlusunun AKP olduğunu söyledi. 

NİĞDE


Niğde HDP İl Başkanlığı önünde toplanan ve "Roboski'yi Unutma Unutturma Hesap Sor" pankartını açan kabalık grup hükümet meydanına doğru sloganlarla yürüyüş düzenledi. Roboski katliamında hayatını kaybedenlerin birer kırmızı karanfil ile siyah bir zemin üzerinde sembolize edildiği eylemde, hayatını kaybedenler anısına saygı duruşu yapıldı. HDP Niğde İl Eşbaşkanı Göksel Rıza Özkan, Roboski'yi unutmadıklarını ve hesabını soracaklarını bildirdi. Kitle ardında HDP İl binasında katliamı anlatan sinevizyon gösterimi izledi. 

ÇORUM

Çorum'da da HDK Gençlik Meclisi ve HİTİT Üniversitesi Özgür Öğrenci Derneği katliamı kınadı. Yapılan eylemde olayın yaşanmasına ilişkin öğrenciler temsili gösteri yaparken, oturma eylemi ile hükümetin yaklaşımı protesto edildi. Özdoğanlar kavşağından sloganlarla Pirbaba Çamlığına yürüyen grup burada basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Ali Akaya, "Roboski hepimizin kanayan yarasıdır. Orada ölen insanların faili devlettir. Ölen her canın hesabını soracağız. Hiç bir güç bu olayın üstünü kapatamaz katiller er ya da geç halka hesap verecektir" diye konuştu.

ADANA

HDP Adana İl Örgütü, Roboski'de 34 Kürt gencinin savaş uçakları ile bombalanarak katledilmesinin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen faillerin ortaya çıkarılmayarak, katliamın unutturulmaya çalışılmasını protesto etti. Adana'da 5 Ocak Meydanı'nda bir araya gelen yüzlerce kişi, "Unutursak kalbimiz kurusun" pankartı açarak, "Katil devlet hesap verecek" ve "Roboski'yi unutma unutturma" sloganları eşliğinde İnönü Parkı'na kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Kadın katılımın yoğun olduğu protestoda yurttaşlar faillerin ortaya çıkarılarak, devletin hesap vermesini istedi. 

Yapılan konuşmaların ardından beş dakikalık oturma eylemi yapılarak, "Şehid namırın" sloganları ile eylem son buldu. 

ANTALYA 

Emek ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısıyla Muratpaşa ilçesi Kapalıyol Halk Bankası önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, Roboski'de katledilen 34 kişiyi andı. "Roboski katliamını unutmadık unutturmayacağız" pankartının açıldığı ve "Roboski jı bir neke u nede birkırın", "Dün Maraş bugün Roboski" yazılı dövizlerle yürüyüş yapan kitle sık sık "Katil devlet hesap verecek" "Roboski'nin hesabı sorulacak" sloganları attı. Kapalıyol'dan Cumhuriyet Meydanı'na yürüyen kitle özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını HDP Antalya il Başkanı Şemsettin Kalay yaptı.

Basın açıklamasının ardından sloganlar eşliğinde anma son buldu. 

İSTANBUL

İHD İstanbul Şubesi, Roboski' de yapılan katliamın 3' üncü yıldönümü dolayısıyla katliamda yaşamını yitiren 34 kişiyi anmak ve sorumlularının yargılanması talebiyle Taksim Tünel Meydanı' ndan Galatasaray Lisesi önüne yürüyüş düzenledi. "Roboski'ye adalet failler yargılansın" pankartının açıldığı ve yüzlerce yurttaşın katıldığı yürüyüşte üzerinde katliamda yaşamını yitirenlerin isimlerinin yazılı olduğu 34 siyah tabut omuzlarda taşındı. Yürüyüşün ardından konuşan İHD İstanbul Şube Başkanı Abdulbaki Boğa, devletin katliamı unutturmaya çalıştırdığına dikkat çekerek, "Biz de ant içiyoruz ki bu katliamı unutmayacağız ve unutturmayacağız" dedi. 

Öte yandan Vicdani Ret Derneği üyeleri de, "Em jı bir nakın, Roboski vicdanızmızdır" pankartını açarak "Reddet reddet Roboski için reddet" sloganını atarak eyleme destek verdi. 

YALOVA

Aralarında Yalova Emek ve Demokrasi Platformu, HDP Yalova İl Örgütü ve Devrimci Demokrat Öğrencilerin bulunduğu yüzler kişi, Roboski katliamında yaşamını yitiren 34 kişişi anmak amacıyla Yalova merkez caddesinde düzenlemek istediği yürüyüşe polis saldırarak, 3 kişiyi gözaltına aldı. Saldırı ardından kitle dağıldı.

KOCAELİ

HDK Darıca ilçe Meclisi, Roboski Katliamını kınamak amacıyla yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe DBP PM üyesi Mehmet Ali Alçınkaya, HDP, EMEP, ESP Darıca ilçe temsilcileri, HDK Kocaeli İl Meclisi, Kocaeli İHD temsilcisi ve Roboski'de katledilenlerden Nevzat ve Şervan Encü'nün ablası Halide Encü Ağma ile yüzlerce Darıcalı katıldı. HDP İlçe binası önünde başlayan yürüyüşte "Roboski katliamını unutma unutturma", "Maraş'ı unutmadık unutmayacağız" pankartları açıldı. Darıca Saat Kulesi önünde son bulan yürüyüşten sonra demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından yapılan basın açıklamasında katliam kınanırken mücadelenin birleştirilmesi için çağrıda bulunuldu. 

ÇANAKKALE

Emek ve Demokrasi Güçleri ile Çanakkale HDK Gençliği Golf Çay Bahçesinde bir araya gelerek kordon boyu “Roboski’den Maraş’a Katil Devlet Her Yerde” sloganlarıyla yürüdü.

Serdem Pir Özgür Öğrenci Derneği’nden hazırladığı tabutlarla kordon boyuna çıkmak isteyen öğrencilere polis müdahale ederek tabutlara el koydu. Engellemenin ardından tabutları derneğe bırakarak yürüyüşe geçen kitle polisin yoğun engellemelerine rağmen Golf Çay bahçesi önünde bir araya geldi. Yürüyüşe geçen kitle sık sık “Disa Disa Serhıldan, Azadiya Kurdîstan” sloganları atarak Truva Atı önüne kadar yürüdü. Truva Atı önünde ortak basın açıklamasını okuyan Mehmet Yavaş “Devletin kirli politikalarını halka indirgeyip bir kültür, ırk, cinsiyet doğa karmaşası yarattığını bilmekteyiz. Maraş, Çorum, Sivas, Roboski, Gezi, Soma, Ermenek ve Kobané de bunun örnekleridir. Bizler bu katliamların takipçisi olacağız ve muhakkak hesabını soracağız” dedi.

Yürüyüş basın açıklamasından sonra sloganlarla son buldu.
 
SİLVAN

Amed’in Silvan ilçesinde, DBP İlçe Örgütü öncülüğünde Roboski katliamını protesto etmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirildi. Silvan Belediyesi önünde bir araya gelen kitle "Roboski'yi unutmadık, unutturmayacağız" yazılı pankartı alarak "Rojava Marşı" eşliğinde yürüyüşe geçti. Sık sık "Susma sustukça sıra sana gelecek" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları eşliğinde yürüyen kitlenin önü polisler tarafından Karabehlülbey Caddesi üzerinde TOMA, akrep tipi zırhlı araçlar ve çevik kuvvet polisleri tarafından kesildi. Polisin kaymakamlığın talimatıyla yürüyüşe kesinlikle izin verilmeyeceği belirtilmesi üzerine kitle cadde üzerinde oturma eylemine geçti. Gerçekleştirilen oturma eyleminin ardından bu defa Feridun Mahallesi'ne yürüyüş gerçekleştirdi. Mahallede kitle, sloganlar eşliğinde dağıldı.

BİSMİL

DBP Bismil İlçe Örgütü, Roboski katliamı'nın yıl dönümü ve Cizre'de yaşanan çatışmalarda 3 yurttaşın yaşamını yitirmesini protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi. DBP ilçe binasından Bismil Belediyesi'ne kadar gerçekleştirilen yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın büyük posteri ve Roboski katliamında yaşamını yitirenlerin resimleri açıldı. Sloganlar eşliğinde belediye binasına varan kitle, yapılan açıklama ardından dağıldı. 

ERGANİ

Amed’in Ergani ilçesinde Ergani'de Demokrasi Platformu Bileşenleri, Roboski katliamını protesto etmek amacıyla DBP ilçe binası önünde toplanan yüzlerce kişi, "Roboski Halkı Yalnız Değildir Roboski'yi Unutmayacağız Hesap Soracağız" pankartı eşliğinde eski hükümet konağı binasına kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe katılanların siyah elbiseler giymesi dikkat çekerken, gerçekleştirilen saygı duruşu ardından gerçekleştirilen açıklamanın ardından kitle dağıldı. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2014, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER