Yunanistan Başbakanı Miçotakis: Sınıra gideceğim

Türkiye'nin Avrupa’ya gitmek isteyen mültecileri engellememe kararıyla birlikte, sınıra giden mültecilerin sayıları hakkında Birleşmiş Milletler, Yunanistan ve Ankara'dan farklı açıklamalar geliyor. Yunan yetkililer 9 bin 972 mültecinin sınıra geldiğini söylerken, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, Türkiye sınırına gideceğini açıkladı.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis: Sınıra gideceğim
Ankara’nın kara ve deniz yoluyla Avrupa’ya gitmek isteyen mültecileri engellememe kararının ardından on binlerce mülteci Türkiye’den ayrılırken sayı konusunda farklı açıklamalar geliyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Pazar sabah 09.55 itibariyle Edirne üzerinden Türkiye’den ayrılan göçmen sayısının 76 bin 358 olduğunu açıkladı. Birleşmiş Milletler’e bağlı Uluslararası Göç Örgütü ise sahadaki çalışanlarından gelen raporlara göre cumartesi akşamı itibariyle Türkiye-Yunanistan sınırında en az 13 bin göçmenin bulunduğunu bildirdi.

Öte yandan, Avrupa’ya geçmek için Edirne’ye gelen binlerce göçmenin Pazarkule Sınır Kapısı önünde ve Yunan güvenlik güçlerinin jiletli tellerle oluşturduğu tampon bölgedeki bekleyişleri devam ediyor. Ajanslar pazar sabahı 2 bin kişinin daha buraya geldiğini bildirdi.

YUNANİSTAN: 10 BİN MÜLTECİ GERİ ÇEVRİLDİ

Yunanistan ise binlerce mültecinin ülkeye girişini engellediğini açıkladı. Yunan makamları Cumartesi sabah saatlerinde yaptıkları açıklamada 4 bin mültecinin ülkeye girmesini engellediğini açıklamıştı. Yunan yetkililer cumartesi sabah saatlerinden pazar sabahına kadar olan son 24 saatte de 9 bin 972 kişinin ülkeye yasadışı şekilde girmeye çalışan kişilere engel olunduğunu bildirdi. Atina pazar sabahı yaptığı açıklamada cumartesi gününden bu yana 130 göçmenin tutuklandığını duyurdu.

Maddi imkanı olmayan kişiler karadan Yunanistan’a geçmeye çalışırken göçmen kaçakçılarına ödeme gücü olan mülteciler ise deniz yoluyla Yunan adalarına geçmeyi deniyor. Pazar sabahı 220 kişiyi taşıyan dört botla Midilli adasına ulaşırken beş bot da Samos adasına geçti. Cumartesi günü hava şartlarının müsait olmamasından dolayı 180 mültecinin deniz yoluyla Yunanistan’a geçtiği bildirilirken havaların düzelmesiyle Pazar günü bu sayının artması bekleniyor.

MİÇOTAKİS: TÜRKİYE SINIRINA GİDECEĞİM

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, 3 Mart Salı günü Yunanistan-Türkiye sınırına gideceğini duyurdu. Twitter hesabından açıklama yapan Michel, “Yunanistan’ın Avrupa sınırlarını korumasını destekliyoruz. Sahadaki durumu yakından takip ediyoruz” ifadelerini kullandı. Michel, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis ile Yunanistan-Türkiye sınırını ziyaret edeceğini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2020, 23:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER