Bilimden yapay zeka uyarısı: Felakete yol açabilir!

Yapay zeka ile ilgili yeni rapor: Felakete yol açabilir!

Bilimden yapay zeka uyarısı: Felakete yol açabilir!
Cambridge ve Oxford gibi üniversitelerde görevli, yapay zekâ konusunda uzman 26 bilim insanı, ‘Yapay Zekânın Kötü Niyetli Kullanımı: Tahmin, Önleme ve Hafifletme’ adlı bir rapor yayımladı. Raporda, ‘hızla ilerleyen ve gelişen’ bu teknolojinin kötüye kullanımının sonuçları ‘felaket’ olarak nitelendirildi.

Hürriyet’te yer alan habere göre uzmanlar, bu raporda insanlar, kurumlar ve hatta devletler için ‘gelecek 10 yılın oyun planlarını değiştirecek risklere’ yer verildiğini vurguladılar. Ayrıca raporda, yapay zekâ yönetimindeki drone saldırıları, yapay zekâ kullanılarak üretilen ‘kurgu konuşma ve video görüntüleri’ gibi tehlikelere dikkat çekildi.

MUSK, ‘SAVAŞ BAŞLATABİLİRLER’ DEMİŞTİ

SpaceX’in CEO’su Elon Musk da daha önce yapay zeka konusunda yaptığı açıklamalarda, “Hükümetlerin devreye girerek ‘herkes çalışmalarına bir ara versin ve yapılanların güvenli olup olmadığını kontrol etsin’ demesi gerekiyor” diyerek ‘ağda yaşayan bir yapay zekanın insanlığa zarar verebileceğini’, ’emailleri taklit ederek, sahte basın bültenleri yayınlayarak yani sadece ‘bilgi’ manipüle ederek gerçek bir savaş başlatabileceğini’ söylemişti.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2018, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER