Covid-19 vaka haritası tamamen kırmızıya doğru gidiyor

Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı haftalık covid-19 vaka tablosuna göre salgın büyümeye devam ediyor. Bakanlığın verilerini renkli haritaya dönüşten twitter kullanıcısı Güçlü Yaman'n hazırladığı video, 8 Şubat'tan 19 Mart'a vaka sayısındaki artışın ürkütücü boyutlarını çok net anlatıyor.

Covid-19 vaka haritası tamamen kırmızıya doğru gidiyor

Sağlık Bakanlığı'nın 16 Şubat'tan itibaren yayınlamaya başladığı kentlere göre haftalık Covid-19 vaka dağılımı haritasına göre salgında tablo her geçen gün daha da ağırlaşıyor. Haritaya göre, örneğin 8-14 Şubat haftasında 100 bin kişi içinde 171,29 vaka sayısına sahip Samsun'da 3-19 Mart haftasında sayı 508,97'ye ulaştı. Verilere göre Karadeniz bölgesi rekor kırmaya devam ederken, diğer kentlerde de durum farklı değil.

Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı bu verileri renklendirilmiş haritaya uyarlayan Güçlü Yaman isimli twitter kullanıcısının hazırladığı video, 16 Şubat'tan bu yana yaşanan değişimi çarpıcı bir biçimde göz önüne serdi. Yaman videoyu "Harita fena halde kızarmaya devam ediyor. 8 Şubat'tan 19 Mart'a risk haritasının değişimi" notuyla paylaştı. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2021, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER