İngiltere'de karantinaya uymayan tutuklanacak

Korona virüsüne karşı 'kontrollü salgın' politikası nedeniyle tepki çeken İngiliz hükümeti, hafta içinde ek tedbirler açıklayacak. Kendisini karantinaya alması gerekirken bunu yapmayanların tutuklanması için polise yetki verilmesi gündemde.

İngiltere'de karantinaya uymayan tutuklanacak
İngiltere’de korona virüsüne karşı geliştirdiği strateji nedeniyle eleştirilen hükümeti, kendini karantina altına alması gereken ancak bunu yapmayan kişilere tutuklama cezası getirmeye hazırlanıyor. The Guardian gazetesi, ev karantinasına uymayanların tutuklanması için polise yetki verileceğini yazdı.

‘İNSANLAR SORUMLU’

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, önümüzdeki hafta açıklanması beklenen tedbirler kapsamında polise tutuklama yetkisi getirmeyi de düşündüklerini doğruladı. Hancock, “Evet, kamu sağlığına risk oluşturdukları durumlarda insanları karantina altına alma yetkilerini alacağız” dedi. İngiliz bakan sözlerine, “[Fakat] Bu yetkiyi kullanmaya ihtiyacımız olacağından şüpheliyim çünkü insanlar çok sorumlu davranıyor” diye devam etti.

Ülkede hafta başında açıklanması beklenen tedbirler arasında yaşlıların özel olarak korunması da yer alıyor.

‘SÜRÜ BAĞIŞIKLIĞI’ TEPKİ ÇEKTİ

İngiliz hükümeti, çok az test yaparken bir yandan da okulları kapatma veya toplu faaliyetleri askıya almama politikası nedeniyle eleştirilmişti. Hükümetin yaşlılar ve başka hastalıkları olanları korumaya alma ama geniş kapsamlı karantinalar uygulamayarak ‘kontrollü salgın’ ve ‘sürü bağışıklığı’ planı yapması tepki çekmişti. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2020, 22:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER