Sağlık Bakanı: Virüs bulaşan kişi sayısı arttı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüs bulaşan kişi sayısının arttığını açıkladı. Koca, sayının kısa bir süre sonra açıklanacağını duyurdu. Bakan Koca, tüm hastanelere daha hızlı sonuç veren testlerden dağıtacaklarını söyledi.

Sağlık Bakanı: Virüs bulaşan kişi sayısı arttı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüsle (Kovid-19) ile ilgili açıklama yaptı. Bakan, yeni vakalar olduğunu ve devam eden analiz çalışmaları nedeniyle toplam sayının kısa bir süre sonra açıklanacağını söyledi. Vaka sayısı en son dün 18 olarak açıklanmıştı.


Koca’nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

– Pozitif çıkan yeni vakalarımız var, ancak henüz analiz edilmekte olan numunelerimiz mevcut. Bu akşam toplam vaka sayısını açıklayacağım. Gece 12’den önce açıklamış olurum.

– Bugünler böyle sürüp gitmeyecek, çok geçmeden normal hayatlarımıza dönmüş olacağız.

– Laboratuvar sayımızı 16’ya çıkaracağız. Ayrıca hızlı sonuç veren kiti ülkenin tüm illerine böleceğiz, hızlı sonuç verecek. Yani test daha hızlı yapılacak.

– Hastanelere ve üniversitelere yeterli miktarda maske ve hızlı tanı kiti ücret talep edilmeden sağlanacak.

– Yarın 08.00 itibarıyla İngiltere, İsviçre, Suudi Arabistan, Mısır, İrlanda ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne uçuşlar yasaklanacak. Böylece uçuş yasağı getirilen toplam ülke sayısı 20’ye yükseldi.

– 184 SABİM Hattı sayesinde mümkün olduğu kadar halkımızın evlerinden çıkmamalarını istemiş olacağız.

– Şu anda korona virüsü dolayısıyla herhangi bir can kaybı olmadı. Ama olmayacağı anlamına gelmez, solunum sıkıntısı çeken hastalarımız var. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2020, 23:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER