İstanbul, Ankara ve Bursa'da açık alanlarda maske takmak zorunlu oldu

İstanbul, Ankara ve Bursa'da açık alanlarda da maske takma zorunluluğu getirildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısında bu yönde bir tavsiye kararı alındığını söylemişti.

İstanbul, Ankara ve Bursa'da açık alanlarda maske takmak zorunlu oldu
İstanbul, Ankara ve Bursa valilikleri, açık alanlarda maske takma zorunluluğu getirildiğini duyurdu. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kentte açık alanlarda maske takmanın artık zorunlu olduğunu bildirdi. Kısa bir süre sonra Ankara ve Bursa valilikleri de Bilim Kurulu’nun önerisiyle açık alanlar ve toplu bulunulan kapalı mekanlarda maske takmanın zorunlu kılındığını açıkladı.


Açıklamalarda, alınan kararlara uymayan vatandaşlara idari para cezası verilmesi başta olmak üzere, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verildiği kaydedildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün yaptığı basın toplantısında Bilim Kurulu toplantısında İstanbul, Ankara ve Bursa için bu yönde tavsiye kararı alındığını söylemişti. Koca, “İl Hıfzıssıhha Kurulları değerlendirip alınması gereken kararı alırlar” ifadesini kullanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2020, 22:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER