Koca: Yan yana oturulacak yerlerde aşısızlardan PCR testi istenebilecek

Sinema, tiyatro, şehirlerarası otobüs, uçak gibi yerlerde aşı olmayanlardan PCR testi istenebileceğini söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Okulların mutlaka açılması gerektiği kanaatindeyim" dedi.

Koca: Yan yana oturulacak yerlerde aşısızlardan PCR testi istenebilecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüsü (Covid19) aşısı olmayanlar için sinema, tiyatro, şehirlerarası otobüs, uçak gibi insanların yan yana oturduğu yerlerde PCR testi zorunluluğu getirilebileceğini açıkladı.

Koca, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü yazısındaki açıklamalarında, “Ben ikna ederek aşı tereddüdünün kaldırılmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum" dedi.

“Bazı alanlarda dünyada da yer yer uygulandığı şekliyle vatandaşımızı korumak için aşı olanın yanında aynı uçakta, aynı otobüste, aynı sinemada ya da tiyatroda oturacak olan kişinin o virüsü taşıyıp taşımadığını öğrenmek için PCR testi isteyebiliriz. Çünkü o vatandaşımızın sağlık hakkını da korumak anlamında önemli bazı alanlarda bu uygulama başlanabilir. Bunu tartışıyoruz" diyen Koca, şöyle devam etti:

'İŞYERLERİNE DÖNÜK KISITLAMA DÜŞÜNÜLMÜYOR'

"Yeme içme alanlarında değil. Özellikle esnafın işyerine dönük bir kısıtlama düşünülmüyor. Ama yan yana oturulacak yerlerde aşı olmayanlardan PCR testi istenebilecek. Sinemaya, tiyatroya gitmek istiyorum, uçağa, şehirlerarası otobüse bineceğim diyorsanız... Aynı zamanda aşınızı da yaptırmadıysanız, PCR testi yaptıracaksınız. Test ücretsiz olacak. Fakat öyle hızlı kitlerle yapılan testlerden de olmayacak. Hayat devam edeceği için aşı olmamakta direnenler iki gün arayla devlet hastanelerinde ücretsiz PCR testi yaptırabilecek. Amaç, aşısını olup, sosyal hayatını sürdürmek isteyenleri korumak.”

'OKULLARIN MUTLAKA AÇILMASI GEREKTİĞİ KANAATİNDEYİM'

“Ben özellikle bu yıl okulların mutlaka açılması gerektiği kanaatindeyim. Üniversitelerle ilgili zaten aşıyı önerdik. Bu anlamda koruyuculuğun giderek daha fazla olacağını biliyoruz. Bu yıl özellikle eğitim boyutuyla bir aksamaya yol açmadan ama tedbirli olarak mutlaka açılması gerektiği kanaatindeyim."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER