Oxford Üniversitesi: Aşıyı sonbahara yetiştirebiliriz

Korona virüsüne karşı aşı çalışması yapan Oxford Üniversitesi, 500 kişi üzerindeki deneylere bu ay başlanacağını açıkladı. Araştırmacılar, aşıyı sonbaharda hazırlamış olmayı planlıyor.

Oxford Üniversitesi: Aşıyı sonbahara yetiştirebiliriz
Korona virüsünün yol açtığı küresel salgına karşı dünya çapında yüzlerce farklı aşı çalışması yapılırken, İngiltere’deki Oxford Üniversitesi’nden araştırmacılar sonbaharda bir aşıyı piyasaya sürebileceklerini açıkladı. Üniversitede yapılan çalışmaya 500’ü aşkın gönüllünün katılacağı, testlerin eylüle kadar süreceği belirtildi.


Daily Telegraph’ın haberine göre, Oxford Aşı Merkezi’nde yapılacak denemeye 18 ila 55 yaş arasında 500’ü aşkın kişi katılacak. Katılımcılar aşı ve kontrol grubu olarak ikiye ayrılacak, kanlarındaki antikorların hesaplanabilmesi için altı ay boyunca tarama ve enjeksiyon için merkeze gidecek. Araştırma ekibinden Telegraph’a yapılan açıklamada, “En iyi senaryoya göre 2020 sonbaharına gelindiğinde, aşının ne kadar etkili olduğuna dair sonuçları elde etmiş olacağız” denildi.

Araştırmacılar, bu takvimin ‘hırslı’ olduğunu itiraf etse de, testlerde başarı sağlanması halinde büyük miktarlarda aşı üretmeye başlayacaklarını da belirtti.

Bununla birlikte, virüsün çok hızlı yayılması, herkesin test yaptıramaması ve asemptomatik vakaların sayısının yüksekliği nedeniyle, koronaya yakalanmamış ve doğal bağışıklık geliştirmiş kişileri bulmanın zor olacağı vurgulandı. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2020, 20:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER