Amedsporlu'ya Bodrum da yasak

Amedspor taraftarı Bodrumspor maçına alınmayacak. Gerekçe ise 'güvenlik açısından risk yaratması'.

Amedsporlu'ya Bodrum da yasak
Bodrum İlçe Spor Güvenlik Kurulu, Amedspor taraftarının maça alınmaması kararı aldı. Kurul, bu kararla ilgili olarak, Bodrumspor’un küme düşme hattında olmasını ve maçın bu açıdan önemli olmasının güvenlik açısından risk yaratacağını gerekçe olarak gösterdi.

Oynadığı son 60 deplasman maçının 41’inde taraftar yasağı uygulanması üzerine bu durumu protesto etmek için iki hafta önce deplasmandaki Sivas Belediyespor maçına çıkmayan ve bu yüzden 3-0 hükmen yenik sayılarak 3 puanı silinen Amedspor, yasağın kalkmaması halinde bu eyleme devam edeceğini duyurmuştu. Bu karar nedeniyle gözler Bodrumspor deplasmanına çevrilmişti. Bodrum İlçe Spor Güvenlik Kurulu, Bodrumspor’un küme düşme hattında olması ve maçın bu açıdan önemli olmasının güvenlik açısından risk yaratacağını ileri sürerek Amedspor taraftarlarının maça alınmamasına karar verdi.

DİYARBAKIR’DA CENTİLMENLİK VARDI

Ligin ilk yarısında Diyarbakır’da oynanan ve 2-2 biten Amedspor-Bodrumspor maçına Bodrumspor’lu taraftarlar gelmiş, iki takım taraftarları arasında örnek sayılacak centilmenlik ve dostluk tablosu yaşanmıştı. Bu durumun da etkisiyle yarınki maç için yasak uygulanmaması bekleniyordu. Bodrumspor yönetimi ve taraftarları, Amedspor’lu taraftarları maça davet etmiş, en güzel şekilde misafir edeceklerini dile getirmişlerdi.

AMEDSPOR’UN MAÇA ÇIKMAMA KARARI DEVAM EDİYOR

Amedspor yönetimi, daha önce yasak kararlarının devam etmesi halinde sahaya çıkmama eylemine devam edeceğini ilan etmişti. Kulüp Başkanı Nurullah Edemen yaptığı açıklamada, “Bundan sonraki süreçte de Amadspor’a deplasman yasağı uygulanırsa ki 15 gün sonra Bodrum maçımız var, oraya da öyle bir karar alınırsa, biz arkadaşlarımızla onu da tartıştık, gerekirse o maça da çıkmayacağız. Onun da karşılığı, yaptırımı, ne olması gerekiyorsa bunu da üstleneceğiz. Bunu göze almış durumdayız” demişti. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2018, 14:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER