Amedspor’un rakipleri belli oldu

Şampiyonluk mücadelesini Play-Off’ta sürdürecek Amedspor’un rakipleri belli oldu.

Amedspor’un rakipleri belli oldu

Ligi 2. sırada bitiren Amedspor, üst lige çıkma umutlarını Play-Off maçlarına bıraktı. Amedspor, Play-Off’ta  Sivas Belediyespor ile şampiyonluk mücadelesi verecek. İkili müsabakaların ilk maçları 4 Mayıs Perşembe günü, rövanş maçları ise 8 Mayıs Pazartesi günü oynanacak.

2. Lig Beyaz Grup’ta sezon boyunca şampiyonluk mücadelesi veren ve son haftaya da bu umutla giren Amedspor bu hedefine ulaşamadı. Kendi sahasında Sivas Belediyespor’u 2-0 yenen İstanbulspor şampiyon olup TFF 1. Lig’e yükselirken, kendi sahasında Kahramanmaraşspor’u  Yusuf ve Bertuğ’un golleriyle 2-1 yenen Amedspor ligi ikinci sırada tamamladı. Son 11 maçında 7 galibiyet ve 4 beraberlik alarak yenilmeyen Amedspor, topladığı 41 puanla da kendi sahasında en başarılı takım unvanını aldı.

RAKİP SİVAS BELEDİYESPOR

Amedspor’un Play-Off çeyrek finaldeki rakibi ligi 5. sırada tamamlayan Sivas Belediyespor oldu. İlk maç 4 Mayıs Perşembe günü Sivas’ta, rövanşı da 8 Mayıs Pazartesi günü Diyarbakır’da oynanacak. Sivasspor İstanbulspor ile karşılaştığı son maça 8 yedek futbolcuyla çıkmış ve 2-0 yenilmişti. Sivasspor’un şampiyonluk için kritik olan maça yedek futbolcularla çıkması, Amedspor taraftarlarının tepkisine neden olmuştu.

2. Lig Beyaz Grup’taki diğer çeyrek final eşleşmesi Kocaeli Birlikspor-B.B Erzurumspor oldu. İlk maç 4 Mayıs Pazartesi günü Kocaeli’nde, rövanşı da 8 Mayıs Pazartesi günü Erzurum’da oynanacak. Sivas Belediyespor-Amedspor ve Kocaeli Birlikspor-B.B Erzurumspor eşleşmelerinde turu geçen takımlar yarı finalde eşleşecek. Yarı finalde ilk maç 12 Mayıs Cuma günü Kocaeli Birlikspor-B.B Erzurumspor maçında turu geçen takımın sahasında, rövanşı da 16 Mayıs Salı günü Sivas Belediyespor-Amedspor maçında turu geçen takımın sahasında yapılacak.

FİNAL 21 MAYIS’TA

Beyaz Grup’ta yarı finali geçen takım ile Kırmızı Grup’ta turu geçen takım finale kalacak. Final maçı 21 Mayıs Pazar günü tek maç üzerinden tarafsız sahada yapılacak ve kazanan takım TFF 1. Lig’e yükselecek.  Kırmızı Grup’ta Menemen Belediyespor,Hatayspor , Gümüşhanespor ve Kastamonusp or1966 takımları Play-Off’a kaldı. Pl ay-Off çeyrek finalinde Menemen Belediyespor-Gümüşhane spor ve Hatayspor-Kastamonuspo 1966 ile eşleşti.

AMEDSPOR’A TARAFTAR DESTEĞİ

Play-off’a kalan Amedspor’a desteği ise devam ediyor. Diyarbakır’ın değişik noktalarına bazı kurumlar destek pankartları astı.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2017, 17:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER