Formula 1'de İstanbul yarışını Hamilton kazandı, dünya şampiyonu oldu

İstanbul'da 9 yıl aradan sonra düzenlenen Formula 1 yarışında Lewis Hamilton 1. oldu. Hamilton bu zaferle dünya şampiyonluğunu garantiledi ve F1 tarihinin en başarılı pilotu olma başarısını yakaladı.

Formula 1'de İstanbul yarışını Hamilton kazandı, dünya şampiyonu oldu

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 14. etabı DHL Türkiye Grand Prix'si sona erdi. 5,3 kilometrelik Intercity İstanbul Park Pisti'nde düzenlenen 58 turluk yarışı Mercedes pilotu Lewis Hamilton kazandı. Britanyalı pilot sezonun bitimine 3 etap kala dünya şampiyonluğunu ilan etti ve F1 tarihinin en başarılı pilotu unvanını kazandı.

Hamilton, 2008, 2014, 2015, 2017, 2018 ve 2019'dan sonra 2020 sezonunda da zafere ulaşarak kariyerinin 7. şampiyonluğunu kazandı. Hamilton böylece şampiyonluk sayısında efsane F1 pilotu Michael Schumacher'i de yakaladı.

Lewis Hamilton bugünkü yarışla Mercedes takımıyla 73. galibiyetini aldı ve Formula 1 tarihinde aynı takımla en fazla yarış kazanan sürücü de oldu. Bu alandaki rekor da 72 galibiyetle Michael Schumacher'deydi (Ferrari takımı).

Racing Point'ten Meksikalı Sergio Perez'in ikinci olduğu yarışta Ferrari'nin Alman pilotu Sebastian Vettel ise üçüncü sırayı elde etti.

Organizasyon, korona virüsü salgını nedeniyle seyircisiz düzenlendi.

HAMILTON 6. SIRADA BAŞLAMIŞTI

Yarışa Racing Point'in 22 yaşındaki pilotu Lance Stroll, ilk cepten başlamıştı ve İstanbul'da kariyerinin ilk "pole" pozisyonunu elde etmişti. Lewis Hamilton ise sıralama turlarında 1.52.560'lık zamanıyla 6. olmuştu.

İLK VEDA EDEN İSİM GIOVINAZZI OLDU

Alfa Romeo'dan Antonio Giovinazzi aracını kenara çekerek yarışa ilk veda eden isim oldu.
.

19. turda ise Perez'i geçmeye çalışan Verstappen spin attı. 

VERSTAPPEN: SANKİ BUZ ÜSTÜNDEYİZ

Öte yandan dünkü antrenman turlarının ardından pilotlar pistin kayganlığı nedeniyle eleştirelerde bulundu. Dünkü sıralama turlarınnı lideri Max Verstappen "Sanki buz üzerindeyiz. Umarım yağmur yağmaz çünkü böyle bir durumda gerçekten buz üzerinde araç kullanıyormuşuz gibi olacak ve çivili lastiklere ihtiyacımız olacak" dedi.

HAMILTON: BU KADAR PARA HARCAMAK YERİNE PİSTİ TEMİZLEMEK YETERDİ

Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton ise "Bugün rezaletti, bilmiyorum neden! Çünkü burası mükemmel bir pist ve zemini yeniden asfaltlarken milyonlar harcadılar, farkındayım burada uzun süre boyunca yarışmadık, ancak bu kadar çok para harcamak yerine belki de temizlemek yeterli olabilirdi" dedi. İstanbul'da daha önce yarışan dünya şampiyonu Vettel de pistin kaygan olduğuna dikkat çekerek "Asfalt çok yeni, çok kaygandı. Ama günün sonuna doğru daha iyi oldu" ifadelerini kullandı. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER