İlk kadın teknik direktör Helena Costa istifa etti

Fransa Ligue iki ekiplerinden Clermont Foot’un çalıştıran ilk kadın teknik direktör Helena Costa görevinden ayrıldı.

İlk kadın teknik direktör Helena Costa istifa etti

Fransa’da ikinci ligde mücadele eden Clermont Foot takımının teknik direktörlüğünü üstlenen Helena Costa görevinden ayrıldı.

Fransız temsilcisinin resmi sitesinden yapılan açıklamada, “Helena Costa, Clermont Foot 63′teki görevinden ayrılmaya karar vermiştir. Dolayısıyla önümüzdeki sezon kulübümüzün başında bulunmayacaktır. Söz konusu karar bizim için de ani ve şaşırtıcı olmuştur” ifadeleri kullanıldı

İstifası hakkında kısa bir açıklamada bulunan Costa ise, “Bu durumdan ciddi anlamda pişmanlık duyuyorum. Benden desteğini esirgemeyerek yanımda olan herkese teşekkür ederim. Oldukça minnettarım.” dedi.

36 yaşındaki Helena Costa daha önce İran ve Katar’ın kadın milli takımlarını çalıştırmış, erkek liginde ise sadece Benfica genç takımının çalıştırıcılığını yapmıştı.

Avrupa’da daha önce bir başka kadın teknik direktör İtalyan Carolina Morace, İtalya Üçüncü Ligi takımlarından Viterbese’yi çalıştırmış ancak sadece iki maç takımın başında kaldıktan sonra medyanın baskısını gerekçe göstererek ayrılmıştı. 

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2014, 17:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER